19.6.2018

Lappeenrannan hiekkalinna 2018


Lappeenrannan hiekkalinna täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Linnan pääveistos on Suomen korkein, ja se pitää sisällään kaikki Suomen linnat sekä ylimpänä Viipurin linnan. Muut linnat ovat eri puolilla veistosta. Löydätkö ne kaikki? Tästä linnasta tuli uusi suosikkini! On tämä niin komea ilmestys - kuten kaikki tähän veistetyt linnat oikeastikin.



Hiekkalinnan muissa veistoksissa on aiheita jokaisesta Euroopan maasta. Itse tunnistin ainakin Vilnan Gediminasin tornin, Riian Vapauden muistomerkin ja Prahan astronomisen kellon, koska ne olen nähnyt livenäkin.







Hiekkalinnassa on perinteisesti myös hiekkakappeli - niin tänäkin vuonna. Kappelista löytyy hiekasta tehty alttari ja upea alttaritaulu sekä pienempiä veistoksia. Kappelissa pidetään hartauksia koko kesän ajan.



Myös yleisö pääsee kokeilemaan hiekanveistoa kesäkuun aikana. Sitä varten on erillinen veistoseinä, johon jokainen voi tehdä mieleisensä teoksen. Seinä tasoitetaan aina ennen seuraavia veistäjiä, joten omat luomukset kannattaa kuvata.

Hiekkalinna on avoinna 2.9.2018 saakka.


Lue myös: Lappeenrannan hiekkalinna 2017

1 kommentti:

  1. Kertakaikkiaan upeita hiekkaveistoksia! Vaatii kyllä todellista taitoa tehdä tuollaisia :)

    VastaaPoista