2.2.2019

Valokuvien myynti kuvapankissa


Kun perushyviä valokuvia alkaa kertyä tietokoneelle ja pilvipalveluihin isoja määriä, kannattaa harkita kuvien myyntiä kuvapankeissa. Varsinkin jos kuvaamisen lisäksi on kiinnostusta myös muuhun kuvien kanssa näpertelyyn, kuten niiden hakusanoittamiseen, on kuvien myynti mielenkiintoinen harrastus.

Itse hain ja pääsin Shutterstock -kuvapankin listoille pari vuotta sitten. Isoin askel oli ensimmäisten lähetettävien kuvien valinta ja niiden lähetys. Päätös hyväksymisestä tuli parissa päivässä. Hyväksymisen jälkeen olen lähettänyt kuvia harvakseltaan muutaman kerrallaan, ja tällä hetkellä kuviani on myynnissä vähän yli kaksisataa. Valitsin Shutterstockin, koska se on tunnetuin, ja olin lukenut, että siellä on todennäköisesti suurimmat myyntimäärät.

Esimerkkejä myynnissä olevista kuvistani Shutterstockissa.
Joka kerta kun joku lataa eli ostaa kuvapankissa olevan kuvan, saa kuvaaja siitä tietyn summan. Shutterstockissa summa vaihtelee kuvaajan myytyjen kuvien määrän ja ostajan ostoprofiilin mukaan 0,25 dollarista 2,85 dollariin per kuva. Vaikka korvaus vaikuttaa pieneltä kuvaa kohti, siitä tulee kannattavaa kun sama kuva myydään moneen kertaan. Omista kuvistani parhaiten myyvät kuvat on myyty joitakin kymmeniä kertoja, ja uskon kymmenien kertojen muuttuvan vielä vuosien saatossa sadoiksi.

Jos kuvapankkimyynneillä aikoisi varsinaisesti tienata, hyviä kuvia pitäisi olla monessa eri kuvapankissa vähintään muutama tuhat jokaisessa. Mutta sitten se kävisikin jo työstä. Harrastuspohjalta harvakseltaan kuvia syöttämällä voi kuitenkin tienata paremmin verrattuna siihen, että kuvat pölyttyisivät pelkästään koneella tai pilvessä. Lisäksi on mielenkiintoista seurata missä päin maailmaa mikäkin kuva ostetaan!

Monet täällä blogissani olevista kuvista ovat myynnissä Shutterstockissa. Jos olet kiinnostunut ostamaan kuviani tai aloittamaan omien kuviesi myynnin, kirjaudu Shutterstockiin:
https://www.shutterstock.com/g/paulasavelius?rid=163385066&utm_medium=email&utm_source=ctrbreferral-link

Myyn kuviani myös suoraan ilman kuvapankkia, minuun voi ottaa yhteyttä oikeassa sivupalkissa olevalla yhteydenottolomakkeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti