12.6.2019

Pikkalan lähde kunnostettuna


Kirjoitin pari vuotta sitten Pikkalan lähteestä, joka on Lappeenrannan historiallinen terveyslähde, mutta joka oli jäänyt unohdettuna keskelle ryteikköä. Samoihin aikoihin Lauritsalan alueraati teki kuntalaisaloitteen lähteen ja sinne johtavan polun kunnostamisesta. Nyt kaupunki on kunnostanut lähteen ympäristön ja raivannut leveän polun sen luo.


Polku lähtee ABC Viipurinportin luota, Hyötiöntien varrelta. Tieltä on lähteelle matkaa vain sata metriä, eivätkä kengät enää kastu matkalla. Olen käynyt lähteellä pari kertaa ennen sen kunnostusta, ja reitti sinne oli melkoista rämpimistä. Nyt lähteelle meno tuntuu melkein liiankin helpolta.



Lähteen ympäriltä on raivattu pusikkoja ja sen ympärille on aseteltu laattakiviä. Itse lähde on ennallaan, sama rikin ja raudan hajuinen mystinen paikkansa. Lähteen pohjasta pulppuaa lakkaamatta jääkylmää, mineraalipitoista vettä, jonka on entisaikaan uskottu parantavan monia sairauksia. Vaikka lähteessä tuntuu voimakas haju, itse vesi tuoksuu raikkaalle kun kauhaisin sitä kämmeniini. Tämä olisi oivallista vettä vaikka jalkakylpyyn!





Lue myös: Lähteellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti