9.3.2020

Haikkarinniemi



Villähteen Taavilassa sijaitsee 16 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue Haikkarinniemi, jossa kasvaa monimuotoista metsää. Niemi on Kymijärvessä ja suojelualueeseen kuuluu myös viereinen Lammassaari. Niemen ympäri kulkee lyhyehkö luontopolku ja lisäksi siellä risteilee valaistu pururata. Alueelle pääsee kätevimmin Toivolantieltä käsin.



Haikkarinniemessä on muun muassa pähkinälehtoa, korkeita haapoja ja suuria kelopuita, ja osa alueesta kuuluu valkoselkätikan suojeluohjelmaan. Käydessämme niemessä kuulimme tikan naputusta, mutta emme nähneet oliko kyseessä juuri valkoselkätikka. Lämmin maaliskuu oli saanut jo muitakin lintuja hereille ja tunnelma lumettomassa metsässä oli aivan huhtikuinen. Jää suli rannassa ihan silmissä!



Haikkarinniemen kärkeä kutsutaan Haikkarinkärjeksi. Se on sammaloituneiden kivien peittämä ja sen rannoilta on hyvä tähystellä Kymijärvelle. Vaikka koko niemen alue kärkineen on melko pieni ja nopeasti kierretty, on sen luonto todella monimuotoista ja järvimaisema upea. Tämä on kiva lenkki vaikka sunnuntaikävelyksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti