Nuijamaan kirkon lähellä komeilee erikoisen niminen suuri siirtolohkare, Sormuskivi. Kivi on yksi Saimaa Geoparkin kohteista ja rauhoitettu suojelukohde. Aina se ei ole ollut suojeltu, sillä se oli vähällä joutua räjäytetyksi Saimaan kanavan pengerkiviksi. Onneksi kivi kuitenkin päätettiin säilyttää sen erikoisuuden vuoksi ja siitä tuli Nuijamaan maamerkki.
Kiven luona olevassa opastaulussa kerrotaan mistä kivi on saanut omalaatuisen nimensä. Tarinan mukaan kiven päältä löydettiin nälkävuosina ihmiskäden luuranko, jonka sormessa oli sormus. Ilmeisesti lintu oli kuljettanut käden kivelle. Myöhemmin läheisen kirkon risti tuhoutui sodassa ja siinä ollut timantti hävisi. Timanttia ei ole löydetty, mutta tarina kertoo, että timantti palautuu aikanaan sormuksen muodossa kivelle...
Toinen mielenkiintoinen tarina kertoo kuinka joku uskalias ratsasti kiven päälle hevosella siihen aikaan, kun kivelle johtivat kierreportaat. Hevonen saatiin vaivoin alas kiveltä, minkä jälkeen portaat poistettiin. Harmi sinänsä ettei portaita enää ole, sillä tasaisen kiven laella olisi aivan mahtava näköalapaikka!
Kivi liittyy myös sotahistoriaan, sillä lotat pitivät kiven päällä ilmavalvontaharjoituksia ennen talvisotaa, ja Nuijamaan miehet kokoontuivat kiven luona 13.10.1939 talvisotaan lähtiessään. Toiseenkin sotaan lähdettiin samalta paikalta. Lisäksi ennen rajalinjan selviämistä kivi oli monta kuukautta ei-kenenkään-maalla. Mitä kaikkea kivi onkaan nähnyt!