9.10.2016

Syysloma Mallorcalla


Tänä vuonna tallailin syyslomalla Suomen ruskamaisemien sijaan vaalean hiekan ja turkoosin meren maisemissa Mallorcalla. Saimme viikkoon mahtumaan monenlaista toimintaa kuten pyöräilyä, uimista, snorklausta ja pääkaupunki Palman kapeilla kujilla vaeltelua.

Hotellimme sijaitsi Playa de Palman viisi kilometriä pitkän hiekkarannan puolivälissä aivan rantakadun tuntumassa. Uimme meressä useana päivänä ja testasimme myös snorklausta Playa de Palman ja Cala Blavan turkoosissa vesissä. Näkyvyys veden alla oli todella hyvä, ja kalojakin näkyi.

Playa de Palman rantaa.
Playa de Palman rantaa.
Yhden päivän vietimme pyöräillen rantateitä Palmasta itään Cala Blavan uimarannalle saakka. Rantaviivaa myötäilee hyvä pyörätie ja kilometrejä kertyi ihan huomaamatta monta kymmentä upeita maisemia ihaillessa. Pyörien vuokraus oli edullista. Koko päivän vuokra oli vain muutamia euroja pyörää kohden.

Pyöräilyä Palmassa.
Cala Blavan kirkasta vettä.
Palman keskustassa kävimme sekä pyöräillen että bussilla, joita kulki todella tiheään. Kaupungin tunnusmerkki eli La Seun valtava katedraali teki lähtemättömän vaikutuksen! Myös vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla oli paljon nähtävää ja olimme kujien labyrintissa vähän aikaa jopa eksyksissä. Silloin oli vain suunnistettava auringon mukaan!

Palman kaupungin kukkaloistoa.
Palman kaupungissa.
Sää oli lomaviikkomme aikana helteinen ja aurinkoinen, vain yhtenä päivänä oli pilvistä. Merivesi oli vielä ihan lämmintä - jopa lämpimämpää kuin hotellimme uima-altaan vesi. Tuntuu, että viikossa Mallorcan syysauringossa sai enemmän energiaa kuin Suomessa koko kesänä. Tällä jaksaa pitkälle talveen!

Rantabulevardin palmuja.
Lentokoneessa Mallorcan yläpuolella.
Voin suositella Palman ja Playa de Palman lomakohteita kaikille lämmöstä ja auringosta pitäville, jotka eivät hae lomaltaan täydellistä rauhaa. Matkailijoita oli nimittäin vielä näin lokakuussakin liikkeellä todella paljon, vaikka vilkkain turistikausi onkin jo ohitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti