12.5.2020

Sinisellä Saimaalla, osa 2


Uusi veneilykausi on juuri aluillaan, ja muistin virkistykseksi selailin viime kesän kuvia Saimaalta. Tuskin koskaan tulee lähdettyä vesille harmaalla sadesäällä, joten kuvat ovat väritykseltään selvästi sinivoittoisia. Talven aikana jopa ehtii unohtaa sen, miten sininen Saimaa kirkkaina poutapäivinä onkaan! Onneksi tunnelmia voi tallettaa valokuviin.
Seilaamme läntisellä Pien-Saimaalla, joka sopii hyvin sunnuntaiveneilijöille, sillä välimatkat ovat siellä Suur-Saimaata lyhyemmät, ja sopivan matkan päässä on monia retkikohteeksi sopivia saaria. Ruohosaaren laavu on yksi hyvä kohde, mutta vielä enemmän pidän kallioisista rannoista, joita on muualla Ruohosaaressa sekä esimerkiksi Naurissaaressa ja Ristisalmensaarissa.
Nämä samat Saimaan selät ovat kesällä ja talvella kaksi aivan erilaista maailmaa. Kesällä tuntuu utopistiselta, että puolen vuoden päästä järvi on paksun jään peitossa, kun taas talvella hiihtäessämme näitä samoja reittejä, kesän vapaa vesi tuntuu kuin kaukaiselta unelta. Suomen vuodenaikojen vaihtelu on upea asia!

Lue myös: Sinisellä Saimaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti