1.1.2017

Mielakanranta


Mielakansaaressa Taipalsaaren kunnassa sijaitseva Mielakanranta on oiva retkipaikka sunnuntairetkeilyyn, eväiden syöntiin ja kesällä uintiin. Mielakanrannan omistaa Lemin kunta, vaikka se Taipalsaaren puolella sijaitseekin. Lemin kunta on antanut ranta-alueen Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön käyttöön ja hoitoon.

Mielakanrantaan pääsee teitse Lemiltä Salmentietä pitkin tai vesitse Pien-Saimaalta. Matkaa Lappeenrannasta kertyy teitä pitkin noin 30 kilometriä. Rannassa on grillikatos tulipaikkoineen, uimaranta ja iso laituri.


Kävimme Mielakanrannassa uudenvuodenpäivänä aloittamassa uuden retkeilyvuoden. Lämpötila oli pari astetta pakkasella eikä lunta ollut maassa kuin rippeitä, mutta järvi oli joulukuisten pakkasten jäljiltä jäässä. Aurinko oli noussut päivän korkeimmalle kohdalleen, mutta paistoi silti matalalla. Vajasta löysimme polttopuita ja teimme tulet hyväkuntoiselle grillipaikalle. 


Rannasta lähtevä laituri on pitkä ja leveä. Kesällä siihen voi rantautua veneillä, sillä laiturilta löytyy koukkuja ja veden syvyys laiturin vieressä on puolitoista metriä. Mielakanranta on myös Pien-Saimaalla liikkuville melojille hyvä taukopaikka. 
Retkieväät valmistuivat folionyyteissä tulella ja hiilloksella. Grillikatoksen vieressä olevan pitkän pöydän ääressä oli hyvä syödä eväät ja katsella järvelle. Välillä tosi piti käydä lämmittelemässä käsiä hiilloksen äärellä.
Eväät syötyämme aurinko alkoi jo laskea. Auringonlasku oli kaunis, kuten aina Saimaan rannoilla. Vuoden ensimmäinen päivä kääntyi iltapäivään komeasti ja ilmassa tuntui jo tuulahdus sään kylmenemisestä, sillä tammikuun alkupäiviksi on luvattu kiristyviä pakkasia. Toivottavasti tammikuu tuo tullessaan myös lumen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti