2.2.2018

Lappeenrannan porrastreenipaikat


Tavalliseen kävely- tai juoksulenkkiin on hyvä lisätä portaiden nousua, jos sellaiset sattuvat kohdalle. Porrastreeni nostaa sopivasti sykettä ja kehittää jalkojen voimaa. Jos portaat ovat tarpeeksi pitkät, jo muutama kerta niiden juoksua edestakaisin on hyvä lisä normaalilenkkiin. Vielä tehokkaampaa on tasahypellä portaalta toiselle tai askeltaa joka toiselle askelmalle.

Lappeenrannassa on kolme hyvää porrastreenipaikkaa, jotka sijaitsevat sopivasti kaupungin hienoimpien maisemareittien varrella! Jos haluaa treenata portaissa Saimaa-näkymin, kannattaa siis suunnata Rakuunamäelle tai satamaan.

Hyväntuulentien portaat sijaitsevat satamassa ja vievät Ainonkadulta Raastuvankadulle. Infokyltissä lukee, ettei niissä ole talvikunnossapitoa, mutta aina ne ovat kuitenkin kulkukelpoiset olleet.

Hyväntuulentien portaat.
Ainonkadun varrella on myös toiset portaat. Ne sijaitsevat Kimpisessä Myllysaaren kupeessa ja vievät Ainonkadulta Mäkikadulle. Uimaranta on aivan vieressä, joten kesällä porrastreenin jälkeen voi vaikka pulahtaa uimaan!

Kimpisen portaat.
Kimpisen portaat.
Rakuunamäen portaat sijaitsevat Upseerikerhon luona ja vievät Upseeritieltä Mannerheiminkadulle. Upseerikerhon takana siintää Saimaa ja kesäisin näidenkin portaiden lähellä on siis uintimahdollisuus!

Rakuunamäen portaat.
Rakuunamäen portaat.

1 kommentti:

  1. Olipa mukavaa löytää tämä postaus aivan sattumalta, sillä oon useampaan otteeseen pohtinut, että pitäisi ottaa selvää näistä porrastreenimahdollisuuksista. :) Muutenkin mukavaa löytää lappeerantalainen bloggaaja!

    VastaaPoista