8.4.2018

Luontokuvat kirjaksi


Kun kuvaa luontoa ahkerasti, alkaa hyviä kuvia olla jossakin vaiheessa sen verran, että niitä haluaa teettää konkreettiseen muotoon paperille. Vaikka kuvia on koneen kovalevyllä, muistitikuilla, pilvipalveluissa ja netissä, ne ovat silti eri asia kuin paperikuvat joko albumissa tai kuvakirjana.



Itse suosin nykyään kuvakirjojen teettämistä. Niiden teko on helppoa, ja niihin saa mahtumaan paljon kuvia juuri haluamallaan tavalla. Olen asentanut koneelleni Ifolorin Designer-ohjelman, jonka ansiosta kirjaa voi koota vähän kerrallaan, tallentaa välillä ja jatkaa tekoa myöhemmin.



Ennen kuvakirjan tekoa kannattaa miettiä teema, johon liittyviä kuvia kirjaan haluaa. Onko kirjaan koottuna esimerkiksi yhden kesän kuvat, yhden vuoden parhaat kuvat vai kuvia eri vuosilta jostakin tietystä aiheesta. Itse tein tänä talvena kuvakirjan Jäätaidetta Saimaalla, johon olen koonnut rannoilla kuvaamieni luonnon jääteosten kuvia.



Jo ennen kirjamallin valintaa on kätevintä siirtää kaikki kirjaan tulevat kuvat yhteen kansioon, sillä niin ne löytyvät helpoimmin ja nopeimmin. Yleensä kuvakirjaa tehdessäni osa kansioon valitsemistani kuvista jää silti käyttämättä, sillä kirjaa kootessa tulee vielä tehtyä karsintaa.


Kuvien lisäksi kirjoihin voi lisätä vapaasti tekstiä, joten niistä saa tehtyä ihan oikean kirjan näköisiä pelkän valokuva-albumin sijaan. Jäätaidetta Saimaalla -kirjassa kuvat ovat silti pääosassa, ja tekstiä on vähän ja vain joka toisella aukeamalla. Koko aukeaman kokoiset kuvat ovat suosikkejani!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti