18.11.2018

Repovuoren luontopolku


Huttulan kylän metsissä Lemillä kiertää neljän kilometrin mittainen Repovuoren luontopolku. Sinivalkoisin merkein opastettu polku alkaa Salmentien alkupäästä, jossa on parkkipaikka sekä kota. Samalta paikalta lähtee myös Tuulimyllyn polku, ja alkumatkan molemmat polut kulkevatkin samaa reittiä. Nuorakallion jälkeen polut eroavat eri suuntiin.Melko pian polun alkupäässä tulee vastaan upea havumaja! Maja on taidokkaasti tehty ja näyttää hyvin kodikkaalta. Majan lähiympäristössä on myös hienoja puueläimiä. Polku on varmasti suosittu lähiseudun asukkaiden keskuudessa, vaikka marraskuisena lauantaina polulla ei meidän lisäksemme näkynytkään muita liikkujia. Sorkkien jäljistä päätellen alueella liikkuu peuroja.
Nuorakallion jälkeen polku laskeutuu nuorehkoon metsään, ylittää hiekkatien ja suuntaa kohti Repovuorta. Vuoren jyrkät kalliot tulevat yhtäkkiä esiin metsän takaa - ne ovat kuin pystysuora seinä. Seinämän sivusta aletaan kapuamaan polkua ylös vuorelle. Jyrkimmissä kohdissa on apuna köysi, mutta ilman sitäkin ylös kyllä pääsee.
Repovuoren laelta on hyvä näköala lähimetsiin ja pelloille. Vesimaisemia jäin silti kaipaamaan, sillä niitä on tottunut näkemään näillä main lähes joka polulla. Vuoren kalliot ovat geometrisen labyrinttimaisia ja kallionkoloissa kasvaa kallioimarteita. Vihreydestä päätellen ei uskoisi, että marraskuu on jo yli puolenvälin.Repovuoren kallioiden jälkeen polku jatkuu sammaleisessa kuusimetsässä ja sen jälkeen kuljetaan peltojen laitoja kunnes saavutaan takaisin lähtöpisteeseen. Polku on mielestäni kiva lyhyttä metsälenkkiä etsivälle, jota ei haittaa jyrkähkö nousu Repovuorelle. Itse pidin tällä reitillä eniten juuri kallioille noususta ja sammalien peittämistä kivistä. Sekä hienosta havumajasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti