23.2.2019

Lahden Myllysaari


Lahden Myllysaari sijaitsee Vesijärvessä ja sinne pääsee osoitteella Myllysaarenkatu 12. Saaren yhdistää mantereeseen kolme eri siltaa, jotka kulkevat pikkusaarien kautta. Saari on kiva pienen kävely- ja kuvausretken kohde kaikkina vuodenaikoina. Itse kävimme siellä tammikuisena aurinkoisena pakkassunnuntaina. Mielestäni parasta saaressa ovat sillat ja sinne 1930-luvulla istutetut jalopuut, jotka kasvavat siellä edelleen.

Myllysaaren silta.
Myllysaaren silta.
Kuten saaren nimestä voi päätellä, se on saanut nimensä saaressa muinoin sijainneen myllyn mukaan. Mylly komeili saaren kumpareella vielä 1900-luvun alussa, mutta nykyisin saaressa toimii kesäravintola Myllysaaren Kommodori. Kesä onkin saaren vilkkainta aikaa. Opastaulussa kerrotaan saaren historiasta.

Myllysaaren Kommodori.
Myllysaaren Kommodori.
Myllysaaren opastaulu.
Myllysaaren kärkeen on tehty vastikään uusi laivalaituri, johon veneilijät ovat tervetulleita. Kaikkiaan saaressa on parikymmentä vierasvenepaikkaa. Esimerkiksi Lahden satamasta on hyvä veneillä Myllysaareen tai saaresta voi myös vuokrata oman venepaikan.

Myllysaaren laituri.
Myllysaaren maisemaa.
Tammikuinen kävelyretkemme saaressa jäi melko pikaiseksi, sillä pakkasta oli parikymmentä astetta. Kun olimme kävelemässä poispäin saaresta, meitä vastaan käveli huomiotaherättävän lämpimästi pukeutunut pariskunta mukanaan kokoontaitettavat aurinkotuolit. He olivat pakkasta uhmaten menossa nauttimaan auringosta saaren kärkeen. Aivan mahtava idea! Tarpeeksi lämpimästi pukeutuen varmasti tarkenee.

Myllysaaren maisemaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti