22.4.2019

Hiidenvuori


Iitin Hiidensaaressa sijaitsevaa Hiidenvuorta ei turhaan kutsuta Kymenlaakson Koliksi, sillä vuorelta on komeat maisemat ympärillä oleviin metsiin ja vesistöihin. Paikalle pääsee Hiidenvuorentien osoitteella, ja tieltä on opasteet vuorelle. Parkkipaikan luona olevassa opastaulussa kerrotaan, että Hiidenvuoren huippu kohoaa yli 60 metrin korkeuteen vieressä virtaavan Kymijoen pinnasta. Vuori onkin vaikuttava näky jo alhaalta polulta katsottunakin.Parkkipaikalta on noin puolen kilometrin matka vuorelle, jolle johtavat helppokulkuiset puuportaat. Menimme vuorelle portaita pitkin, mutta ylhäällä huomasin, että sinne johtaa polkuja myös metsästä. Portaat vievät suoraan vuoren laen kallioille, joilta avautuu upeat näkymät Kymijoelle ja Pyhäjärvelle. Vettä, metsää ja peltoja näkyy silmänkantamattomiin.
Hiidenvuorella on kiehtova historia, sillä siellä on sijainnut muinaislinna. Voin hyvin kuvitella, että entisajan ihmiset ovat käyttäneet vuorta merkinanto- ja puolustustarkoituksiin, sillä laelta näkyy kauas kaikkiin suuntiin. Lisäksi on uskottu, että vuorella asuu hiisi, jonka mukaan vuori ja koko Hiidensaarikin, ovat nimensä saaneet. 
Kesäisin Hiidenvuorella pidetään Iitin musiikkijuhlien aikaan yökonsertti, jota varten vuoren laelle kannetaan piano. Piano on kuulemma normaalia kevyempi versio, mikä on hyvä asia kantajien selkiä ajatellen... On varmasti upeaa kuunnella pianomusiikkia kesäyössä näissä kansallismaisemissa! Toivottavasti tämä perinne jatkuu edelleen.2 kommenttia:

  1. On kyllä upea paikka. Tuli käytyä just tänään. :)

    VastaaPoista
  2. Tänään kävin 7.6 2020 ja edelleen nökemisen arvoinen paikka❤

    VastaaPoista