26.9.2019

Katariinan meripuisto


Kävimme kesälomareissulla Kotkassa ja kiertelimme kolmen päivän aikana kaupunkia ristiin rastiin. Suurimman vaikutuksen minuun teki meren läheisyyden lisäksi kaupungin puistojen suuri määrä ja niiden viihtyisyys. Pidin erityisesti Katariinan meripuistosta ja siellä olevista majakoiden pienoismalleista! Mallit on tehty esittämään oikeita Itäisen Suomenlahden majakoita, joita katsellessa heräsi matkakuume matkustaa katsomaan jotakin majakoista paikan päälle. Ainakin Bengtskäriin tiedän tehtävän matkoja.


Toinen suosikkini meripuistossa oli mietiskelylabyrintti, jonka keskustaan kävellessä matkaa kertyi yli kilometri. Labyrintissa ei ollut umpikujia kuten sokkelossa, vaan vain yksi mahdollinen kulkureitti. Ulkopuolelta katsottuna labyrintin keskustaan olevan matkan pituus ei vaikuta yli kilometrin mittaiselta, mutta kyllä se silti oli. Kulkiessa täytyi oikein keskittyä, ettei vahingossa oikaise. Keskittyminen ja hiljentyminen taitaa olla labyrintin tarkoituskin - kiehtova paikka!


Majakoiden ja labyrintin lisäksi löysimme puistosta monen monta muuta mukavaa kohdetta. Merimaisemia pääsi ihailemaan muun muassa riippumatoista, huvimajasta ja näkötornista käsin. Meri näkyy puiston joka kolkkaan, mutta sen  lisäksi vesielementtiä on myös lammen, vesiputouksen ja puron muodossa. Laitureita ja upeita kukkaistutuksiakin löytyy.


Meripuistossa saa kulumaan vaikka koko päivän, sillä alue on laaja - ainakin parikymmentä hehtaaria. Meillä kului puistossa muutama tunti kuin siivillä. Riippumatossa loikoilun vastapainoksi testasimme myös puiston kuntoilulaitteita ja löytyipä kuntoilualueelta pari maatrampoliiniakin. Jotakin puiston monipuolisuudesta ja laajuudesta kertoo se, että vaikka siellä on jo vaikka mitä, sinne on rakenteilla vielä lisää kohteita ja toimintoja. Voin lämpimästi suositella kaikille Kotkassa kävijöille meripuistossa vierailua - upea paikka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti