12.10.2019

Kirjaesittelyssä Retkipaikka - uudet seikkailut

Sisältää mainoslinkin. Se on merkitty tähdellä*.

Vuonna 2015 ilmestyi Retkipaikka-blogissa esiteltyjen luontokohteiden pohjalta koottu kirja Retkipaikka - seikkailuja Suomen luonnossa, jossa esitellään 80 kohdetta ympäri Suomen. Teosta on myyty loppuun jo neljä painosta, joten tänä vuonna tehtiin jatkoteos Retkipaikka - uudet seikkailut, jossa esitellään 80 uutta kohdetta ja reittiä. Olin aivan innoissani jo ensimmäisestä kirjasta, ja nyt olen, jos mahdollista, vieläkin innostuneempi! Tähän on yhtenä syynä se, että kirjassa on mukana kolme minun esittelemääni ja kuvaamaani kohdetta: Tolpankaankaan luontopolku Luumäellä, Huuhanranta Ruokolahdella ja Luhdanjoen lintutorni Lahdessa.

Muistan, kuinka neljä vuotta sitten luin Retkipaikka-kirjaa haltioituneena. Teoksen tarinat ja kohteet olivat niin houkuttelevia, että tuskin maltoin odottaa pääseväni itse retkeilemään mahdollisimman monissa niistä. Olin juuri itse aloittanut kirjoittamaan luonto- ja retkeilyaiheista blogiani, ja Retkipaikka oli yksi tietolähde etsiessäni kiinnostavia kohteita. Silloin en osannut vielä edes haaveilla, että seuraavan kirjan teossa olisin itse mukana!


Tässä se nyt kuitenkin on, painotuore nide täynnä uusia upeita paikkoja, jotka odottavat seikkailemistaan. Edelleen tunnen saman haltioitumisen tunteen, kun luen erikoisista ja kiinnostavista kohteista ja mietin milloin pääsisin käymään niissä paikan päällä. Luen tarkkaan kirjoittajien omakohtaiset kokemukset ja tutkin kuvat. Tämän uuden kirjan kohteista minua kiinnostavat erityisesti Norppapolku Puumalassa, Astuvansalmen kalliomaalaukset Mikkelissä, Ruunaan koskikierros Lieksassa ja Dagmarin lähde Raaseporissa.

Suomen luonto on ehtymätön seikkailu - sen todistaa myös uusi Retkipaikka-kirja. Teoksessa kuljetaan koskilta kanjoneille, saarista särkille ja hiekkarannoilta hiidenkiukaille. Jokaisen kohteen yhteydessä on koordinaattien lisäksi myös karttakuva, mikä helpottaa perille löytämistä. Kohteet on jaoteltu maakunnittain, joten omat lähiseudun paikat löytyvät helposti. Kiehtovien tarinoiden ja kauniiden kuvien lisäksi juttujen otsikot, kuten "Lumoava lähdelahti", "Aikamatka sadan vuoden taakse", "Rotko maailman laidalla" tai "Piilopaikka jättiläisten sylissä" houkuttelevat pakkaamaan retkirepun ja suuntaamaan kohti seuraavaa seikkailua.


Kirjaa voi ostaa muun muassa Retkipaikan verkkokaupasta tai Adlibriksestä*.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti