19.10.2019

Sapokan vesipuisto


Kesäisellä Kotkan reissullamme kävelimme kilometrikaupalla merenrantamaisemissa ja kauniissa puistoissa. Kaupungin upein puisto on mielestäni Katariinan meripuisto, mutta myös Sapokan vesipuisto on hieno! Sapokanlahden poukaman ympäristössä sijaitseva puisto on vehreä keidas, jossa on monipuolista kasvillisuutta ja nimensä mukaisesti vesielementtejä: poukamia, lampia, puroja sekä upea vesiputous!
Ei uskoisi, että vielä 1980-luvulla Sapokanlahti ympäristöineen oli saastunut ja haiseva. Onneksi kaupunki päätti puhdistaa sen perusteellisesti ja tehdä paikalle puiston. Nyt lahdenpoukaman ympäristössä on pienvenesatama, kaarisiltoja, kiviportaita, patsaita, polkuja, huvimaja ja paljon muuta kaunista. Lisäksi elokuun alussa kukkivat vielä monet kasvit, joista tunnistin vain murto-osan. Puutarhaharrastajille täällä riittää paljon bongattavaa!
Jos haluaa tehdä pitkän kävelylenkin, voi Sapokasta kävellä ulkoilureittejä pitkin Meriniemen ja Mansikkalahden kautta Katariinan meripuistoon asti. Matkan varrella on muun muassa tervaleppälehto, jossa on ikimetsämäinen tunnelma. Osittain samalla reitillä kulkee myös Katariinan polku, joka kiertää historiallisten linnoituskohteiden kautta. Koko Kotkansaaren eteläinen osa on täynnä erilaisia reittejä, joissa on toinen toistaan hienompia näkymiä - ja ennen kaikkea merellistä miljöötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti