1.12.2019

PärsäniemiLuumäellä sijaitseva Pärsäniemi on kiva päiväretkikohde, josta löytyy vajaan kahden kilometrin pituinen luontopolku ja laavu. Niemi on luonnonsuojelualuetta ja sitä ympäröi Kivijärvi saarineen. Niemeen mennessä auton voi jättää Tyynilahden pysäköintipaikalle matonpesupaikan viereen. Hyväkuntoinen polku lähtee pesupaikan takaa, ja jatkuu leveänä laavulle asti.
Laavu sijaitsee Kivijärven rannalla, ja sen edessä on tulipaikka. Eväitä syödessä on mukava katsella samalla järvelle. Marraskuisena sunnuntaina aurinko paistoi matalalta ja kultasi vastapäisen saaren. Järveä peitti jo ohuenohut riite ja ilmassa oli talven odotusta, vaikka metsä oli vielä vihreä. Eväskaakao lämmitti kuvatessa kohmettuneita sormia.
Polku oli nopeasti kierretty, joten kierroksen jälkeen teki vielä mieli jäädä kuvaamaan Tyynilahden rannassa olevia venevajoja ja pitkää laituria. Metsästä löytyi kuvauksellinen lahoamassa oleva puuvenekin. Venevajat ovat aina jotenkin sympaattisen näköisiä ja kiva näky sisävesillä! Näistä tulee aivan mieleen Leppälahden venevajat Imatralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti