19.1.2020

Lumettoman talven maisemia


Vuosi sitten julkaisin lumisia kuvia postauksessani Lumitalven maisemia. Talvi oli silloin keskivertoa lumisempi, mutta tänä vuonna ollaan aivan toisessa ääripäässä. Tammikuu on jo hyvän matkaa yli puolenvälin, eikä Etelä-Suomessa ole valkoisista hangista tietoakaan. Talviretkimaisemat ovat nyt vuodentakaiseen verrattuna hyvin erilaisia - mutta silti kauniita.

Lumettoman talven yksi hyvä puoli on, että metsäpoluilla voi lenkkeillä ja patikoida aivan kuin kesällä. Nyt sellaisetkin maastot, joihin ei hankien aikaan ole asiaa ilman lumikenkiä, ovat olleet helposti saavutettavissa. Lisäksi pieni koirammekin on päässyt tassuttelemaan mukaamme metsäretkille, joihin hän ei lumella ja pakkasella pääse. Toivotaan silti, että edes helmi- tai maaliskuussa ehtisi vielä tulla kunnon talvijakso pakkasineen.


2 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä ollut mukava retkeillä, kun on päässyt jalan liikkumaan. Jotain positiivista tässä ankeassa talvessa. Olisi kyllä kiva päästä lumikenkiä ja suksiakin ulkoiluttamaan. Pekka Pouta lupasi oikeita talvikelejä helmi-maaliskuun vaihteessa. :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti Poudan ennustus pitää paikkansa! :) Vaikka patikointikin on mukavaa, niin luistelu ja hiihtäminen olisi kivaa vaihtelua.

    VastaaPoista