1.12.2020

Suppilovahverosyksy

 
Tänä vuonna oli runsas suppilovahverosyksy. Rouskuja oli normaalia vähemmän, mutta onneksi talven sienivarasto täydentyi suppilovahveroilla. Nämä herkulliset loppusyksyn sienet jatkavat sienestyskautta jopa joulukuulle saakka! Ensimmäisen suppissaaliin saimme tänä syksynä syyskuun lopulla ja viimeisen marraskuun lopussa. Suppilovahverot eivät säikähdä jäätymistäkään, joten niitä pääsee keräämään vaikka lumen tuloon asti. Alla olevan kuvan kohmeiset sienet olivat vielä aivan syötäväksi kelpaavia.
 


 
 
 
 
Suppilovahverot viihtyvät vanhojen kuusimetsien sammalikoissa. Itse olen löytänyt niitä parhaiten sammaleisten metsien pohjoisen puoleisilta rinteiltä. Yleensä kun löytää yhden, huomaa pian koko joukon näitä syksyisen sienimetsän aarteita. Alla olevan kuvan suppissaalis löytyi marraskuun alussa pieneltä alueelta, joten saalista saa helposti kun löytää sopivan paikan. Suppilovahverot ovat parhaimmillaan kun ne paistaa tuoreena pannulla ja valmistaa sen jälkeen ruoaksi, mutta niitä voi myös kuivattaa tai pakastaa. Itse kuivatin tämän syksyn saaliista osan ja osan pakastin paistinpannulla käyttämisen jälkeen. Lisäksi myin useita litroja Facebookin kautta. 

1 kommentti:

  1. Viime vuosien suppishulluus on johtanut siihen, että kuivatuistakin sienistä alkaa olla jo ylitarjontaa. Tänä syksynä aloin jauhamaan kuivattuja suppiksia sienisuolaksi oman puutarhan kuivattujen yrttien kanssa. Tänä talvena kaikki ruoka maistuu suppiksilta!

    VastaaPoista