18.2.2021

SounDomen jääiglut Imatralla

 

Imatralla on tänä talvena hauska talvinen nähtävyys - SounDomen jääiglut! Jäiset lumimajat on rakennettu Vuoksen kalastuspuistoon Varpasaareen. Pääsymaksu on viisi euroa ja lippuja voi ostaa kalastuspuiston kahvilasta. Kävimme talviloman alkajaisiksi tutustumassa igluihin ja niissä oleviin jääveistoksiin. Igluihin päästettiin koronatilanteen vuoksi sisään vain muutama henkilö kerrallaan.

Iglut ovat sisältä tilavampia kuin mitä ulkopuolelta katsottuna näyttää. Ensimmäisessä iglussa aiheena on tietenkin Vuoksi. Jäästä on veistetty muun muassa sukeltaja, rapu ja kaloja. Seinälle heijastettuna voi katsella videota Vuoksen vedenalaisesta maailmasta. Ihastuin erityisesti rapuveistokseen!
Toisessa iglussa on jääsoittimia, joita pääsee myös kokeilemaan. Jäinen xylofoni soi komeasti ja selloakin pystyi soittamaan aivan kuin oikeaa - kunhan vielä olisi tiennyt miten selloa kuuluu soittaa. Joinakin vuosina jäägalleriassa on pidetty myös konsertteja, mutta tänä poikkeusvuonna täytyi tyytyä vain omaan musisointiin. 

Lisää tietoa jääigluista löytyy SounDomen sivuilta.

 

2 kommenttia:

  1. Kiitos esittelystä. Toiveissa on mennä tutustumaan tuohon jääigluun, mutta nyt näin sen ihan "kotiin tuotuna".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan tutustumisen arvoinen, kannattaa käydä!

      Poista