1.11.2021

RetkiSaimaan riippumattorentoutus

Yhteistyössä: RetkiSaimaa Oy

Syksyn ollessa pimeimmillään voi tuota pimeyttä myös hyödyntää sen sijaan että se olisi ainoastaan apeuden tuoja. RetkiSaimaan riippumattorentoutuksessa pimeä metsä luo lyhtyjen ja tunnelmavalojen kera upeat puitteet rentoutumiseen luonnon keskellä. Historiaa huokuva Kuivaketveleen linnavuori ja sen jylhät kalliot tuovat tunnelmaan jännittävän lisän. Osallistujat tarvitsevat mukaan oman makuupussin ja otsalampun, riippumatot ovat puissa jo valmiina.

Tunnelmavaloja puissa
Kynttilälyhty

Pääsin lokakuun viimeisenä sunnuntaina mukaan testaamaan millaiselta riippumattorentoutus tuntuu. Ryhmämme kokoontui linnavuoren parkkipaikalla, josta lähdimme otsalamppujen valossa nousemaan lyhdyin valaistuja portaita. Saavuimme ylös lyhtykujan johdattelemina ja saimme valita mieleisemme riippumaton puiden lomasta. Nuotiotuli rätisi hiljaa kallion luona luoden siihen hienoja varjoja.

Riippumatot puissa


Makuupussissa riippumatossa

Kun kaikki olivat kömpineet makuupusseihinsa, oli aika sammuttaa otsalamput ja hiljentyä rentoutukseen. Retken ohjaaja kertoi aluksi lyhyesti sekä linnavuoren että riippumattojen historiasta, minkä jälkeen alkoi rentoutusosuus. Rentoutuksessa käytiin läpi eri aistit yksi kerrallaan ja keskityttiin vain käsillä olevaan hetkeen unohtaen kaikki muu. Oli rauhoittavaa olla lämpimässä makuupussissa viileässä pimeydessä vain lyhtyjen valossa ja kuunnella ohjaajan rauhallista puhetta. Loppuvaiheessa taisin torkahtaa, sillä havahduin kun loppumusiikki alkoi hiljaa soida.

Nuotiotuli

Tunnelmavalot puussa

Lopuksi ohjaaja toi kaikille mukillisen höyryävän lämmintä mehua, mikä oli mukava päätös rentoutushetkelle. Itselläni oli niin rento olo, että olisin voinut vaikka jäädä riippumattoon nukkumaan. Syksyinen riippumattoilu oli minulle uusi kokemus, sillä olin tätä ennen riippumattoillut vain kesällä. Tästä heräsi pieni kipinä laajentaa omaa riippumattoilua kesästä myös muihin vuodenaikoihin.

Maisemaa Kuivaketveleen linnavuorelta

 

 Lue myös: Kuivaketveleen linnavuori

2 kommenttia:

  1. Kiva katsella luontokuvia, luonto on lähellä sydäntäni, paljon kuvaan itsekkin luontoa blogiini erik.itäsuomi joka on ollut kotiseutuni.Tervetuloa myös blogini lukijaksi, niitä on 2 toinen on Aamukaste.
    Hyvää marraskuuta !

    VastaaPoista
  2. Olipa mielenkiintoinen ja rentouttava kokeilu! Jännittäväkin, koska oli jo pimeää.

    VastaaPoista