1.12.2015

Toivolan joulupiha


Jyväskylän keskustassa sijaitsee 1800-luvun lopun tunnelmaa henkivä Toivolan vanha piha. Pihapiirissä toimii muun muassa kahvila ja museo sekä käsityöläispuoteja ja -pajoja. Pihan osoite on Cygnaeuksenkatu 2.

Aina joulun alla Toivolan vanha piha muuttuu joulupihaksi. Jouluista tunnelmaa tuovat joulukoristeet kuten havukranssit ja lyhteet sekä itsetehdyt herkut kuten sinapit, loimulohi ja laatikot. Pihalla on myös joulukuusi ja jouluista ohjelmaa.

Toivolan joulupiha.

Kävimme Toivolassa pari vuotta sitten itsenäisyyspäivän tienoilla kahtena päivänä. Ensimmäisellä kerralla kiersimme pihan melko nopeasti läpi, mutta toisella kertaa vietimme siellä enemmän aikaa. Silloin maa oli valkoinen, mikä toi pihapiiriin oikeaa joulutunnelmaa. Mustan maan aikaan tunnelmasta olisi varmasti jäänyt osa puuttumaan.



Pihalla oli lohta loimuttumassa ja siitä leijaili ihana tuoksu. Muitakin kalaherkkuja oli myytävänä. Pihakojujen tarjonnasta jäivät mieleen erityisesti suklaaomenat. Niitä pitäisi tehdä kotonakin! Paahdetut mantelit toivat mieleen Keski-Euroopan joulutorit.

Suklaaomenat.

Tontturyhmä laulamassa joululauluja.

Käsityöpuodeissa oli esillä monenlaista myytävää; villakäsitöitä, huopahattuja, puuesineitä, joulukoristeita, kynttilöitä, koristevaloja, lankoja ja paljon muuta. Tallirakennuksessa majaili kolme suloista lammasta! Pihalla oli myös jouluista ohjelmaa kun tontturyhmä lauloi joululauluja.

Toivolan vanha piha on kovin pieni jos sitä vertaa vaikkapa Vanhaan Porvooseen, mutta miksi pitäisikään verrata? On hyvä, että kaupungin keskustassa on säästetty ja kunnostettu edes tämän kokoinen alue vanhoja rakennuksia, joissa joulutunnelma on paljon aidompi kuin muovisissa ja räikeissä ostoskeskuksissa. Toivolan joulupiha on ihanan rauhoittava paikka, josta on mukava aloittaa joulutunnelmaan virittäytyminen. 






1 kommentti: