16.12.2015

Työmatka soutaen


Työmatkapyöräily on jo tuttu juttu, mutta oletteko ajatelleet, että tuhansien järvien Suomessa työmatkan voi joissakin tapauksissa kulkea myös veneellä? Ainakin Saimaan rannalla se onnistui kun päätimme työkaverini kanssa kulkea töihin soutaen.

Kuva: Tuula Heikkanen-Vainikka

Lappeenrannan teknillinen yliopisto sijaitsee Saimaan rannalla kaupungin länsipuolella. Jos asuu läntisen Pien-Saimaan rantojen läheisyydessä, niin veneily yliopistolle on mahdollista. Olemme soutaneet töihin jo muutaman kerran. Soutumatkan ajankohtaa pitää suunnitella etukäteen sen verran, että sää on silloin tyyni tai vähätuulinen. Kovin tuulisella säällä matkaan kuluu liian paljon aikaa ja voimia.

Soutumatka keskustan tuntumasta Skinnarilan kaupunginosaan kestää noin tunnin. Moottorin kanssa matka taittuisi nopeammin, mutta soutaessa saa hyötyliikuntaa ja voi nauttia aamun rauhasta ja luonnon äänistä. Olemme lähteneet soutamaan varhain aamulla, jolloin saa nähdä auringon nousevan ja luonnon heräävän aamuun. Iltapäivällä on mukava päästä suoraan töistä vesille.

Työmatkan maisemaa.

Jos asuin- ja työpaikka sijaitsevat järven rannalla, kannattaa miettiä voisiko vesireittiä hyödyntää työmatkalla. Soutamisen lisäksi on mahdollista kulkea myös meloen ja talvella hiihtäen tai luistellen!

Julkaisin viimeisimmästä soutumatkastamme kuvan Twitterissä, minkä jälkeen Etelä-Saimaasta otettiin yhteyttä, ja he tekivät erikoisesta työmatkastamme jutun nettilehteen.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Saimaalta nähtynä.

Seuraavaksi suunnitelmissamme on hiihtää töihin, mutta siihen tarvittaisiin pakkasia. Tällä hetkellä Saimaa lainehtii vielä vapaana, vaikka pian on jo joulu. Toivotaan, että edes helmikuussa Saimaalla olisi kantava jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti