12.3.2016

Hiihtoa lentokentän ladulla


Lappeenrannan suosituin hiihtolenkki on lentokentän kiertävä latu. Kierros on 7,7 kilometriä pitkä, mikä on ainakin kaltaiselleni sunnuntaihiihtäjälle sopiva pituus. Jos kaipaa vähän pitempää matkaa, kannattaa hiihtää lisäksi lentokentän ladusta haarautuva maasotakoulun kentän latu, joka on 2,4 kilometriä. Silloin saa hiihdettyä kympin lenkin.

Lentokentän lenkin etu metsäisempiin latuihin verrattuna on sen puhtaus. Varsinkin kevättalvella eron huomaa kun metsän suojassa olevat ladut ovat roskaisia ja jäisiä lumien sulettua puiden alta. Lentokentän latu on lisäksi nyt todella tasainen, sillä koko kuntoilureitti tasattiin ja päällystettiin kivituhkalla viime vuonna.

Lappeenrannan lentokentän ladulla.

Tänään Saimaan latu ja Lappeen riento järjestivät lentokentän ladulla 12 tunnin hiihtotapahtuman. Ideana oli, että kaikki aamu- ja iltakahdeksan välisenä aikana hiihdetyt kierrokset lasketaan yhteen. Iltapäivällä kierroksia oli kertynyt laskuriin jo reippaasti yli tuhat, sillä aurinkoinen sää houkutteli paikalle runsaasti hiihtäjiä. Itsekin kävin hiihtämässä kierroksen.

Maaliskuinen aurinko lämmitti jo selvästi ja sää oli muutenkin keväinen. Parempaa hiihtosäätä ei olisi voitu tapahtumalle saada! Huomasin, että lenkin varrelle on tullut uusia opasteita. Kuten opasviitoista näkyy, lentokentän ladulta pääsee myös muun muassa Mattilaan ja Huhtiniemeen. Huhtiniemen laduilta löytyykin sitten kunnon mäkiä niitä kaipaaville.

Lentokentän ladun opasteita.
Lentokentän ladulla.
Lentokentän ladulla.
Hiihtokauden loputtua ja lumien sulettua lentokentän lenkin valtaavat lenkkeilijät, sauvakävelijät ja koiranulkoiluttajat. Olen kiertänyt lenkkiä myös pyöräillen. Kiitokset kaupungille hyvästä ulkoilureitistä!

Maasotakoulun kentän ladulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti