29.2.2016

Escape room -pakohuonepeli


Escape room -pelissä ryhmä ihmisiä suljetaan huoneeseen, josta on tunti aikaa paeta. Päästäkseen tunnissa ulos huoneesta, ryhmän on selvitettävä nokkeluutta ja tiimityötä vaativia tehtäviä. Tehtävissä ei käytetä voimaa, vaan etenemiseen tarvitaan päättelykykyä ja asioiden yhdistelyä. Vaikka perinteinen pakohuonepeli ei liity blogini retkeilyaiheeseen, arvelen sen kiinnostavan luontoseikkailijoita, sillä Repovedellä Kouvolassa on parhaillaan suunnitteilla metsään sijoittuva Forest escape -pakopeli!

Ensimmäinen pakopelikokemukseni oli Escape room Lappeenrint, joka sijaitsee Laserkadulla Lappeenrannassa. Menimme pelaamaan neljän hengen porukalla, joka on mielestäni juuri sopiva ryhmäkoko. Kaksi ihmistä ei millään ehdi huomata niin monia asioita kuin neljä. Meidän ryhmästämmekin jokainen keksi jonkin jutun ja vei peliä eteenpäin.

Kukaan meistä ei ollut pelannut pakohuonepeliä aikaisemmin, joten ensimmäinen vartti meni ihmettelyyn ja osaksi epäolennaisiin asioihin keskittymiseen ennen kuin pääsimme jyvälle siitä miten peli lähtee rullaamaan. Pelin valvoja antoi meille ennen peliä radiopuhelimen, jolla oli lupa kysyä vihjettä jos peli ei etene. Valvoja ei siis kerro vastauksia, vaan antaa vihjeen, jonka avulla kenties pääsee jumitustilanteesta eteenpäin. Vihjeet auttoivat meidänkin pelimme etenemistä.

Milloinkaan ei ole tunti mennyt niin nopeasti kuin tässä pelissä. Aluksi kun peli ei edennyt vilkuilimme koko ajan kellon juoksua, mutta pelin rullatessa aika unohtui ja keskityimme tehtäviin. Yhtäkkiä tunti oli lähes mennyt, mutta onneksi olimme jo lähellä loppuratkaisua. Vähän yli 55 minuuttia oli kulunut, kun avasimme viimeisen lukon ja astuimme ulos huoneesta.

Escape room Lappeenrint oli sopivan haastava ja hyvin suunniteltu, mutta selvästi pienellä budjetilla tehty. Seuraavaksi mielessäni onkin mennä testaamaan pakohuone Lahteen, Tampereelle tai Helsinkiin. Kaupungeista löytyy huoneita erilaisilla teemoilla, muun muassa avaruus-, illalliskutsu- ja toimistoaiheinen huone. Repoveden Forest escape on kaikkein kiinnostavin käyntikohde kunhan se valmistuu!

Suosittelen pakohuonepelejä erityisesti niille, jotka rakastivat lapsena salapoliisitarinoita ja seikkailukertomuksia. Siispä kaikki te oman elämänne Neiti Etsivät ja MacGyverit, ei muuta kuin mukava porukka kokoon ja kokeilemaan miten käy!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti