11.9.2016

Monnonlahti


Monnonlahdessa Lemillä on melko uusi retkikohde, josta löytyy nuotiokatos ja laituri. Retkikohde on otettu käyttöön vuonna 2014 ja se sijaitsee Pien-Saimaan rannalla Väliväylän varrella. Kävimme Monnonlahdessa syyskuisena sunnuntaina.


Monnonlahteen pääsee vesitse meloen tai maitse kävellen metsäpolkua pitkin, Luukkaantien ylittävän sähkölinjan luota. Me olimme liikkeellä autolla ja jätimme sen Luukkaantieltä ennen sähkölinjaa kääntyvälle metsäautotielle. Sähkölinjan luota löytyi opasviitta "Monnonlahti".


Lähdimme tallaamaan opasviitan osoittamaan suuntaan seuraten oransseja maalimerkkejä puissa. Polku sukelsi heti houkuttelevasti metsän siimekseen. Havaittuamme runsaan sienimäärän poikkesimme polulta monta kertaa keräämään haapa-, kangas- ja karvarouskuja. Niitä kertyi iso kassillinen.


Lyhyehkön metsäosuuden jälkeen polku laskeutui Monnonlahden rantaan. Matkaa opasviitalta kohteeseen on arviolta alle kilometri. Näkyviin tulee ensin nuotiokatos, jonka takana rannassa on portaat laiturille. Laiturilta avautuu hieno näkymä Pien-Saimaalle! Aurinkoisena syyspäivänä laiturilla oli ihana istuskella ja uittaa jalkoja vielä melko lämpimässä vedessä.
Monnonlahti on mielestäni mukava lähiretkikohde, jossa tulee varmasti käytyä uudestaankin - ainakin sieniaikaan. Kohteen ainoa huono puoli on liian lyhyt metsäpolkuosuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti