4.9.2016

Vedenalainen Saimaa


Tyynellä säällä Saimaa näyttää rauhalliselta, mutta silloinkin pinnan alla tapahtuu. Kasvit kasvavat, kalat liikkuvat, kotilot ja simpukat elävät omaa elämäänsä... Pääsin kesällä tutustumaan Saimaan vedenalaiseen maailmaan vesitiiviin kameran avulla. Minulla ei ole sukellusvarusteita, joten olen kuvannut kahlaten ja uiden rantavesissä.


Kuvaaminen veden alla on melko haastavaa, sillä valo ja värit näyttäytyvät eri tavalla kuin normaalissa kuvauksessa. Kamera myös liikahtelee aaltojen mukana, ja vedessä liikkuu kaikenlaista "roskaa" linssin editse. Haasteista huolimatta vedenalaiskuvauksen kiehtova maailma on vienyt mennessään ja olenkin viettänyt Saimaalla enemmän aikaa kuin aiempina kesinä.
Järven pohjassa on ihan oma maailmansa, aivan kuin vedenalainen viidakko! Oli myös jännittävää ensimmäistä kertaa nähdä miltä sadepisarat näyttävät veden alta katsottuna.

Vedenalaista viidakkoa.Sadepisarat veden alta kuvattuna.

Kaloja näkyy kuvatessa usein, mutta useimmiten ne ovat kameraa nopeampia ja kuvaan tallentuu vain pyrstö! Ainoastaan pienet ahvenet ovat sen verran uteliaita, että onnistuin saamaan ne kuvaan niiden tullessa ihmettelemään kameraa.


Kotilot ja simpukat ovat helppoja kuvattavia, sillä ne liikkuvat hitaasti jos ollenkaan. Niitäkin löytyy Saimaasta yllättävän paljon.Lue myös: Valokuvausta veden alla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti