2.3.2017

Matkaluistelua Savitaipaleella


Savitaipaleella järjestetään vuosittain jäätilanteen salliessa luistelutapahtuma Kuolimojärven jäällä. Jäälle aurataan reilun viiden kilometrin pituinen matkaluistelurata, joka avataan yleensä helmikuussa ja jota pidetään luistelukunnossa sääolosuhteiden mukaan.

Kuolimojärven matkaluistelurata.
Tänä vuonna Kuolimon luistelutapahtuma järjestettiin 24.-25.2. Sää oli poutainen ja viitisen astetta pakkasella kun saavuimme 25.2. Olkkolan Hovin rantaan, joka sijaitsee osoitteessa Olkkolantie 2. Hieno talvisää oli houkutellut paikalle paljon porukkaa. Rannassa soi musiikki ja buffetissa oli myytävänä lohikeittoa, makkaraa, lettuja ja kahvia.

Savitaipaleen luistelutapahtuma.
Jäärata oli hyvässä kunnossa. Vastatuuli hidasti menoa alkumatkasta, mutta radan puolivälin jälkeen myötätuuli joudutti menoa niin, että tuntui kuin luistimet liikkuisivat itsekseen. Kierroksen jälkeen luistelijoille oli tarjolla kuumaa mehua. Rataa kiersivät myös hauskat jänismaskotit.

Kuva: Kimmo Kauppi.
Kuolimojärven matkaluisteluradalla.
Luistelutapahtuman maskotit.
Illaksi oli luvassa roihuluistelu kello kuudesta yhdeksään. Tapahtuma-alueelle sytyteltiin tulia jo päivälläkin tunnelmaa tuomaan. Tapahtumasta jäi kaikkiaan todella hyvä fiilis, toivottavasti se järjestetään jatkossakin! 

Myös Lappeenrannassa olisi hyvät mahdollisuudet aurata matkaluistelurata Saimaan jäälle. Ihmettelen, miksei kaupunki hyödynnä sitä. Esimerkiksi Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Imatralla on luisteluradat jäällä.

Oikea tuli tuo tunnelmaa.
Tiesittekö muuten, että retkiluistelu ja matkaluistelu tarkoittavat eri asioita? Retkiluistelu on auraamattomilla luonnonjäillä tapahtuvaa luistelua kun taas matkaluistelua harrastetaan auratuilla jääradoilla joko luonnon- tai tekojäillä. Sekä retki- että matkaluistelussa vapaudentunne on huikea pienellä tekojääkentällä pyörimiseen verrattuna.

1 kommentti:

  1. Koit siis huikeaa vapaudentunnetta! Söpöjä nuo luistelevat maskottijänikset. Hyvä, kun selvensit matka- ja retkiluistelun eron.

    VastaaPoista