22.3.2017

Kemin lumilinna


Kemissä on jo vuodesta 1996 lähtien rakennettu talvisin upea lumilinna, josta on tullut suosittu nähtävyys. Monena vuonna olen ihastellut linnan kuvia ja miettinyt, että sitä pitäisi joskus itsekin päästä katsomaan. Tänä vuonna toive toteutui kun olimme käymässä sukulaisissa Torniossa, joka sijaitsee lähellä Kemiä. Kävimme lumilinnassa porukalla maaliskuisena arkipäivänä, jolloin linnassa oli lisäksemme vain muutama turisti.

Lumilinnan ravintola.
Lumilinnassa on joka vuosi eri teema. Tämän vuoden teemana on Suomi 100 vuotta. Sen kunniaksi linnasta löytyy muun muassa jäästä tehty Sibelius-monumentti, lumesta kaiverrettu Suomen vaakuna ja Hyökkäys-maalaus, jäisiä Suomen lippuja sekä suomalaisten merkkihenkilöiden lumeen kaiverrettuja kuvia.

Suomi 100-veistos.
Hyökkäys-veistos.
Lumilinnaan rakennetaan joka vuosi hotelli, ravintola ja kappeli. Hotellissa on useita huoneita, joissa pääsee yöpymään lampaantaljoilla makuupusseissa. Ravintolassa on yli kaksisataa asiakaspaikkaa ja kappelissa järjestetään muun muassa häitä. Lumilinna on siis todella merkittävä matkailukohde Kemille ja koko Meri-Lapille.

Lumihotellin huone.
Lumihotellin huone.
Lumilinnan ravintola.
Lumilinnan ravintola.
Lumilinnan kappeli.
Lumilinnan kappelin enkeliveistos.
Sibelius-monumentti.
Ympäri linnaa on lämpömittareita, jotka näyttivät meidän vierailullamme kahdesta kolmeen astetta pakkasta. Linnaan mennessä kannattaa siis pukeutua lämpimästi, jotta tarkenee kierrellä rauhassa linnan kaikki kohteet läpi. Yöpymiseen tarvitaankin sitten jo enemmän uskallusta! Jäätakkakaan ei paljon lämmitä...

Jäätakka.
Ulkoapäin lumilinna näyttää vaatimattomalta siihen nähden mitä se kätkee sisälleen. Hotellin, ravintolan ja kappelin lisäksi linnan uumenista löytyy myös pieni labyrintti. Lisäksi linnan takapihalla on liukumäki, jossa voi laskea mäkeä kumirenkailla.

Jäälabyrinttia.
Kemin lumilinnan sisäänkäynti.
Kemin lumilinna todisti taas, että Suomesta löytyy upeita nähtävyyksiä! Ainoastaan se surettaa, että kaikki nämä kauniit veistokset sulavat kohta. Siinä varmasti piileekin osa linnan viehätystä... Linna on joka talvi erilainen, ja sen vuoksi ainutlaatuinen joka vuosi.

4 kommenttia:

 1. Moi! Olipa kiva päästä kurkistamaan kuuluissaan lumilinnaan. Kiitos!
  t.Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista Paula. Olet upea valokuvaaja ja kuvat ovat kiehtovia. Montakohan vuotta minä olen haaveillut, että menen tutustumaan Lumilinnaan, mutta se on vielä käymätön paikka. Kemi on äitini kotikaupunki, ja siellä on sukulaisia edelleen, mutta vierailuni ajoittuvat tavallisesti kesään. Jospa sinun kuviesi innoittamana suuntaankin ensi talvena pohjoiseen.

  PS Kiitos, kun tulit seuraajakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa. Kannattaa käydä Kemin seudulla talvellakin. Esimerkiksi maaliskuussa kun Etelä-Suomessa lumet ovat jo sulamassa niin pohjoisessa pääsee vielä lumimaisemiin.

   Poista