6.5.2017

Sinivuokkojen aika


Kylmä sää myöhästytti sinivuokkojen kukintaa tänä keväänä, mutta nyt siniset kaunokaiset ilahduttavat taas metsissä. Olen aina pitänyt sinivuokoista, sillä ne ovat keväisten metsien ensimmäisiä kukkijoita ja niiden väri on yksi lempiväreistäni.


Kävin tänään kuvaamassa Lappeenrannan Pappilanniemen sinivuokkoja, sillä niemi on tunnettu sinivuokkopaikka. Niemen lehtopaikoissa on nyt suorastaan sinivuokkojen meri.Normaalien sinisten lisäksi olen nähnyt myös valkoisia ja punaisia sinivuokkoja. Erikoisten värien muodostumiseen vaikuttaa esimerkiksi maaperän kalkkipitoisuus. Tällä kuvausreissulla ei näkynyt valkoista tai punaista, mutta sitäkin enemmän sinisen sävykirjoa ja liilaa. Sinivuokon kukinnan edistymistä seurataan vuosittain Luontoliiton kevätseurannassa
 Lue myös: Pappilanniemen kevät

1 kommentti:

  1. Kauniita sinivuokkoja ja hyviä kuvakulmia. Pappilanniemen lisäksi Ruokolahdella meidän mökkisaari on tulvillaan sinivuokkoja. Riitti siinä pohjoissavolaistytölle ihmettelemistä, koska ei niitä kasvanut lapsuudenmaisemissani. Tuolla oli muutama valkoinenkin. Punaisia olen tavannut Parikkalan patsaspuistossa.

    Kiitos Paula, kun ilahdutit meitä blogisi seuraajia upeilla sinivuokoilla!

    VastaaPoista