6.3.2018

Helmikuun hiihtelyitä


Helmikuu oli tänä vuonna oikea vanha kunnon talvinen helmikuu. Saimaata peitti ja peittää edelleen paksu jää, ja lunta ja pakkasta on ollut vanhan ajan malliin. Saimaan Sunisenselälle ja Lappeenrannan lentokentän lenkille on tehty hyvät ladut, ja niitä on tullut ahkerasti hiihdettyä.

Sunisenselän ladulla.
Helmikuisesta talvilomaviikostakin tuli kirjaimellisesti hiihtoloma, kun ladut ja sää olivat kohdillaan. Eikä jokaisella hiihtoretkellä edes tarvita latuja. Joskus on mukava hiihtää jäällä koskemattomassa hangessa ja suunnata johonkin Pien-Saimaan lukuisista saarista syömään eväät.

Hiihtoretken eväät.
Sunisenselän Ruohosaaresta löytyy laavu ja monta muutakin sopivaa taukopaikkaa eväiden syöntiin. Yhdellä hiihtoreissullamme löysimme Ruohosaaren kallioilta valtavia jääpuikkoja! Ne muodostivat aivan kuin seinän.

Jääpuikkoseinä Ruohosaaressa.
Jäällä hiihtelyyn ei kyllästy koskaan, sillä se ei ole ympärivuotista herkkua. Mitä hohtavampi hanki ja sinisempi taivas, sitä enemmän mieli halajaa järven avarille jääkentille. Se on suorastaan geeneissä. Näillä selillä jo muinaiset esi-isämme sujuttelivat suksillansa.

Hiihtoa Saimaan jäällä.

Auringonpaistetta jäällä.

Hiihtelyä helmikuussa.


1 kommentti:

  1. Onpa mahtavat jääpuikot! Mukavaa maaliskuun alkua! :)
    Tervetuloa kurkistamaan uudistunutta blogiani https://kuvakehraaja.blogspot.fi/

    VastaaPoista