30.3.2019

Maisemia linssipallossa

Sisältää mainoslinkkejä. Ne on merkitty tähdellä*.

Linssipallon* kanssa otettuja valokuvia on näkynyt jo hyvän aikaa eri medioissa. Esimerkiksi Instagramissa linssipallokuvia löytyy aihetunnisteella #lensball. Ihailtuani aikani muiden ottamia kuvia, päätin tilata pallon itsellenikin kuvausrekvisiitaksi ja kotiin koristeeksi. Pallon saavuttua sitä piti tietysti heti päästä testaamaan - mihinkäs muualle kuin Saimaan rannoille. Ensimmäiset kuvat otin maaliskuisesta auringonlaskusta. 



Linssipallon voi asettaa tasaiselle alustalle kuten maahan tai kivelle, kunhan katsoo ettei pallo pääse lähtemään vierimään kesken kuvaamisen. Pallo näyttää kauniilta myös kun sitä pitelee kädessä, joten tässä on hyvä olla kaveri apuna! Itse pidän eniten juuri niistä kuvista, joissa pallo on kädessä - aivan kuin sormet kannattelisivat koko maisemaa. Myös kuvat, joissa pallossa heijastuu sinistä ja vihreää, ovat mielestäni erityisen kauniita, sillä ne tuovat mieleen maapallon.



Linssipalloa kuvatessa kamera tulee tarkentaa pallossa näkyvään maisemaan, jotta se näkyy terävänä ja pallon taustalla oleva maisema epäterävänä. Pallossa maisema kääntyy peilikuvaksi ja ylösalaisin, mikä tuo kuviin jännittävän lisän! Jos pallomaiseman haluaa näkyvän oikein päin, voi koko kuvan kääntää ylösalaisin. Palloa voi käyttää myös laajakulmakuvaukseen, sillä se heijastaa ympäröivän maiseman 180 asteen kulmassa.



Ensimmäisten kuvakokeilujen jälkeen linssipallo on kulkenut mukanani ulkoiluretkillä, ja pallokuvia on alkanut kertyä erilaisista maisemista kuten kuvista näkyy. Maisemakuvauksen lisäksi pallosta saa otettua jänniä lähikuvia maassa, alla olevan sammalkuvan tapaan. Kunhan jäät sulavat, pitää kokeilla minkälaisia kuvia pallolla saa vedenrajassa, kun sekä pallo että vesi toimivat heijastavina elementteinä.


Linssipalloja myy muun muassa e-Ville*.

4 kommenttia:

  1. Nää on vaan niin ihania. Itsekin juuri tilasin linssipallon, tulisipa se jo. Sitten pääseekin tekemään itsekin postausta siitä.

    VastaaPoista
  2. Hurmaavia kuvia. Kiitos niistä!

    VastaaPoista