10.5.2019

Toukokuun kukkia


Joka toukokuu järkeilen, että tänä vuonna minun ei tarvitse enää valokuvata kaikkia kevätkukkia kuten kirsikankukkia ja sinivuokkoja, sillä minulla on niistä kuvia jo ennestään pilvin pimein. Silti aina, kun näen ensimmäiset vaaleanpunaiset ja violetit väripilkut, on pakko kaivaa kamera esiin ja ikuistaa näitä ihanuuksia jälleen kerran... Tässä tämän kevään kukkakuvasatoa.



Sinivuokko on kirsikankukkien ohella yksi kauneimmista kevätkukista hennon liilasta tumman violettiin taittavine sävyineen. Joskus siitä voi nähdä myös punaisen värimuunnoksen, joka väristään huolimatta on silti sinivuokko. Muistan kuinka lapsena kutsuimme niitä punavuokoiksi! Tänä vuonna löysin taas ihanan pinkkejä vuokkoja muutaman vuoden tauon jälkeen.



Sinivuokosta on olemassa myös valkoinen värimuunnos, mutta niitä en tänä keväänä ole nähnyt. Normaaleja valkovuokkoja sen sijaan on taas runsaasti. Ihaillaan nyt vuokkojen värimerta, sillä se on ainakin Etelä-Suomessa nyt parhaimmillaan! Kohta kevään ensimmäiset kukkijat tekevät tilaa seuraaville, kuten hurmaaville kieloille. Kirsikan kukintaa taas seuraa syreenien kukinta. Kieloista ja syreeneistä minulla onkin ennestään paljon kuvia, joten tänä vuonna niitä ei tarvitsisi kuvata - vaan kuinkahan käy...






2 kommenttia:

  1. Hurmaavia kevään kukkia - kevät sinälläänkin on jo hurmaava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätkukat hurmaavat joka vuosi. Tänään huomasin, että nyt kukintavuorossa ovat käenkaali ja tuomi. Kielojakin on jo noussut, mutta kukkia ei ihan vielä näy.

      Poista