24.11.2019

Huhtiniemen kuntoportaat


Tänä syksynä monen kuntoilijan toive toteutui, kun Huhtiniemeen saatiin upeat ja pitkät kuntoportaat, joissa voi tehdä porrastreeniä lenkin lomassa. Kirjoitin aiemmin Lappeenrannan porrastreenipaikoista, jotka ovat oikeita rappusia, mutta joita voi käyttää myös kuntoilutarkoitukseen. On mahtava juttu, että nyt saatiin varsinaiset, nimenomaan kuntoiluun tarkoitetut portaat. Kaiken lisäksi tämä kuntoilupaikka sijaitsee Lappeenrannan hienoimman lenkkireitin eli rantaraitin varrella!



Kuntoportaat on rakennettu hienoihin Saimaa-maisemiin entisen hyppyrimäen alastulorinteeseen. Portaissa on 103 askelmaa, jotka jyrkkenevät ylöspäin mentäessä. Kun nämä kiipeää ylös pari kertaa joka lenkin lomassa, niin kunto nousee väkisinkin. Ylätasanteella on hyvä pitää hengähdystauko ja ihailla upeaa näkymää Sunisenselälle. Saimaan sinessä siintävät Nuottasaari, Naurissaari ja Ruohosaari.


 
Kuntorappuset ovat mielestäni mahtava lisä Huhtiniemen kuntoilumahdollisuuksiin. Ennestään rantaraitin varrelta löytyy jo uimaranta, kuntoilulaitteita ja ensilumenlatu. Kuntoportaissa ei ole talvikunnossapitoa eikä vielä valaistusta, mutta lehtijuttujen perusteella valot ovat tulossa ensi vuonna. On hienoa, että Huhtiniemestä on tullut näin monipuolinen ja upea lähiliikuntapaikka!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti