4.4.2021

Iitin Kalmusaari

Iitin Kalmusaari

Iitin Kirkkojärven Kalmusaari on ihastuttava ja helposti saavutettava retkikohde pienelle päiväretkelle tai miksei vaikka yön yli kestävälle retkellekin, sillä saaressa on telttailulle varattu alue laavun läheisyydessä. Kalmusaari on Iitin kunnan omistuksessa, samoin kuin saaren hyväkuntoinen laavu. Laavulta ja nuotiopaikalta on hieno näkymä järvelle.

Opasviitta osoittaa Kalmusaareen

Pitkospuupolku Kalmusaareen

Kalmusaareen mennessä auton voi jättää Pohjanmäentien päässä sijaitsevaan venerantaan, josta kulkee alle kilometrin mittainen polku saareen vieville pitkospuille. Pitkospuiden ansiosta saareen pääsee helposti ja kuivin jaloin. Koko reitti venerannasta laavulle ja saaren ympäri on helppokulkuista maastoa ja todennäköisesti kuljettavissa ympäri vuoden. Pieni koirammekin jaksoi tassutella koko matkan.

Maisemaa Kalmusaaren pitkospuilta

Pieni koira pitkospuilla

Kävimme Kalmusaaressa aurinkoisena pääsiäissunnuntaina haistelemassa kevään tuloa. Saaren polulla näimme pari lenkkeilijää, mutta laavulla ei meidän käydessämme ollut muita. Metsän varjopaikoissa oli vielä lunta, mutta aurinkoisella puolella jo täysin keväistä. Tämä on juuri se hetki, kun talvi antaa periksi keväälle ja kevään tulon voi aistia joka solulla. Linnutkin aloittelivat jo kevätkonserttiaan.

Kalmusaaren metsäpolkua

Kalmusaaren laavu

Rannassa olevalta nuotiopaikalta oli hyvä tiirailla järvelle, jossa suurin osa vedestä oli jo vapautunut jäästä ja aaltoili vapaana pitkän talven jälkeen. Laavun takana olevilla kallioilla on laituri, jossa on kesällä oiva uimapaikka. Vielä ei sentään päässyt heittämään talviturkkia, sillä laiturin ympärillä oli jäätä.

Kalmusaaren laituri

Kalmusaaren laituri1 kommentti:

  1. Olette te todella ahkeria retkeilijöitä! Ihailtavaa :)

    VastaaPoista