1.9.2017

Metsän kultaa


Yhtä innokkaasti kuin kullanhuuhtojat aikoinaan ryntäsivät kulta-apajille, kantarellien ystävät kiirehtivät metsiin ja lakkojen ystävät soille heti kun keltaisia kultakimpaleita alkaa ilmestyä. Kesän ensimmäinen kantarellisaalis on melkeinpä juhlan paikka lakkasaaliista puhumattakaan.


Kantarellit viihtyvät samoilla paikoilla vuodesta toiseen, joten omat tutut sienipaikat kannattaa käydä tarkistamassa jo heti heinäkuussa, josko näkyisi keltaisia hattuja... Kun vakiopaikoista saa saalista, voi lähteä jo muuallekin etsimään.


Sateinen kesä ei harmita, kun hyvityksenä pääsee nauttimaan runsaasta sienisadosta! Tänä kesänä keräsimme ja paistoimme ensimmäiset kantarellit heinäkuun lopussa. Sen jälkeen niitä onkin kerätty ja syöty viikoittain.
Lakka, hilla, suomuurain - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lakka on kallisarvoinen marja, sillä sen sato vaihtelee vuosittain paljon eikä sitä kaikkina vuosina tule ollenkaan. Tämä vuosi on onneksi ollut hyvä hillavuosi! Lakkaa oli tänä kesänä niin paljon kuin vain jaksoi kerätä eivätkä edes hirvikärpäset ehtineet keräämisen kiusaksi. Herkullisin tapa säilöä lakat on keittää ne hilloksi. Lakkahillo sopii täydellisesti leipäjuuston kanssa syötäväksi!


Suomen metsät ja suot ovat oikea aarreaitta marjojen ja sienien ystäville. Jotta niin olisi myös jatkossa, on metsien ja soiden suojelu tärkeää. Pidetään huolta ainutlaatuisesta luonnostamme!

1 kommentti:

  1. Lakkoja! Hyvä, että näen niitä edes sinun kauniista kuvistasi. Missään muualla niitä ei ole vuosikausiin osunut näköpiiriin, maistamisesta puhumattakaan. Sinulla on tiedossa aarreaittoja, ole niistä onnellinen.

    VastaaPoista