3.9.2017

Raitalan taidepolku


Savitaipaleella on tehty retkeilyreitin varrelle kiva taidepolku! Polulle pääsee Olkkolan Hovilta (Olkkolantie 2), josta kulkee reitti kohti Lepänkannon hiekkarantaa. Taidepolun aloituspiste on retkeilypolun varrella noin kilometrin päässä Olkkolasta ja polun toinen pää rajoittuu Pöksänlahdentiehen.


Taidepolun puuhamiehenä on toiminut Ilkka Huovio ja taideteokset on tehnyt Juhani Lillberg. Alunperin polun varrella oli kymmenen Lillbergin tekemää teosta, mutta niiden lisäksi kuntalaisia on kannustettu tekemään itse lisää teoksia.Taidepolulla on pituutta noin neljäsataa metriä. Teoksien materiaaleina on käytetty muun muassa puuta, risuja ja kiviä. Luonnonmateriaalit soveltuvat hyvin polun luonteeseen, onneksi siellä ei muovia näy.Taidepolun ympäristössä on vanhaa sammaleista metsää ja jääkauden muovaamia suppia. Polku ympäristöineen on siis oivallinen kohde luontoretkelle! Patikoitavaa riittää Lepänkannon kautta vaikka Rovastinojalle saakka.

Voin lämpimästi suositella Raitalan taidepolkua retkeilyreitteineen mukavaksi päiväretkikohteeksi. Tällaisia taidepolun kaltaisia hankkeita soisi olevan enemmänkin retkeilypolkujen varrella patikoijia ilahduttamassa! Kiitokset polun ideoijille ja toteuttajille!


2 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea! Ja kivan näköistä taidettakin.

    VastaaPoista
  2. Hauska! Sanon minäkin. Mukava, että esittelit tuon mielenkiintoisen kohteen. Minulla ei ollutkaan siitä aiempaa tietoa.

    VastaaPoista