22.10.2017

Parkinmäen luontopolku


Parkinmäestä, Lappeenrannan teknillisen yliopiston luota, löytyy vajaan kahden kilometrin pituinen Biotrail-luontopolku. Polku on yliopiston tutkijan ideoima, ja sen varrella tutustutaan luonnonilmiöiden ja tekniikan yhdistämiseen sekä ihaillaan Saimaa-maisemia.

Saimaan Syväveteistenselkä.
Polulle pääsee Skinnarilan Hovin luota, joka sijaitsee osoitteessa Skinnarilankatu 37, Lappeenranta. Puissa olevia punaisia maalimerkkejä seuraamalla pysyy helposti oikealla reitillä.

Opasviitta polulle.
Parkinmäen luontopolulla.
Polun varrella olevissa infotauluissa esitellään luonnonilmiöitä, jotka ovat olleet inspiraationa ja mallina jollekin tekniselle innovaatiolle. Esimerkiksi hämähäkinverkko, mehiläisyhteiskunta, männynkäpy, symbioosi ja tikan nokka ovat toimineet tutkijoille inspiraation lähteinä.

Biotrail-infotaulu.
Opastauluissa on tekstit suomeksi ja englanniksi ja ne ovat kiinnostavaa luettavaa! Ne kannattaa ehdottomasti tutkailla ja hakea myös lisätietoja QR-koodien avulla.

Biotrail-infotaulu.
Polun varrelta löytyy myös uimaranta, nuotiopaikka ja upea näkymä Saimaan Syväveteistenselälle. Lokakuisena lauantaina Saimaa näytti taas parhaita puoliaan ja hehkui syksyssä tyynen sinisenä.

Parkinmäen uimaranta.
Parkinmäen luontopolulla.
Parkinmäen luontopolulla.

Skinnarilan Hovi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti