13.10.2017

Santa Ponsa


Santa Ponsa on vehreä ja kaunis lomakylä Mallorcan länsirannikolla. Palman lentokentältä on sinne vain reilun parinkymmenen kilometrin matka, joten se on ihanteellinen paikka rauhalliseen rantalomailuun, johon voi yhdistää Palman kaupungin vilinään tutustumista.


Vietimme Santa Ponsassa lomaviikon lokakuun alussa. Sää oli vielä helteinen ja merivesikin uimalämmintä. Tutustuimme viikon aikana Santa Ponsaan ja sen ympäristöön kävellen ja pyöräillen sekä testasimme kylän kaikki kolme uimarantaa.


Kaikkien rantojan vesi on kristallinkirkasta ja hiekka valkoista. Pisin pääranta Santa Ponsa Beach on suojaisassa lahdenpoukamassa, joten se on ihanteellinen uimiseen. Rannan vedessä liikkui kauniita hopekylkisiä kaloja isoina parvina.


Kaksi pienempää rantaa Castellot Beach ja Pellicer Beach sopivat erityisen hyvin snorklaamiseen, sillä niissä on enemmän kivikkoja ja merieläimiä. Pellicerin rantavedessä näimme muun muassa merisiilejä ja ison mustekalan! Mustekala oli kuitenkin kameraa nopeampi ja hävisi kivenkoloon.Hotellimme Zafiro Rey Don Jaimen parvekkeelta oli näkymä merelle ja pienelle vuorelle, jossa on kauniin värikkäitä taloja. Kun huomasin, että vuorelle johtavat portaat, ne oli tietysti kiivettävä ylös asti. Askelmia oli laskujemme mukaan noin 450, mutta niiden kipuaminen kyllä kannatti hienon näköalan vuoksi!


Kuva: Kimmo Kauppi
Yhden lomapäivän vietimme pyöräillen hotellin lainapyörillä. Aamupäivällä poljimme Santa Ponsasta rannan näköalatietä Port Adrianon kylän satamaan ihmettelemään valtavan kokoisia veneitä. Port Adrianosta löytyi myös uimaranta ja Mallorcan paras jäätelöbaari.
Iltapäivälenkillä pyöräilimme katsomaan Santa Ponsan tuulimyllyä ja arkeologista puistoa. Puistoon mennessä jätimme pyörät portille ja jatkoimme jalkaisin, sillä polut ylös vuorelle ovat patikkapolkuja. Edessä oli taas satakunta porrasta, mutta jälleen kiipeämisen vaiva palkittiin upeilla maisemilla! Vuoren korkeimmalta laelta näkyy Magalufin lomakylään ja kauas merelle asti. Lisäksi saaren vehreys on merkille pantavaa - kaunista vihreää puustoa näkyy silmänkantamattomiin.
Mallorca on massaturismimaineestaan huolimatta vienyt sydämeni väriensä, valoisuutensa ja vehreytensä ansiosta. Lisäksi lyhyt lentomatka on merkittävä etu. Tällä kauniilla saarella riittäisi vielä paljon nähtävää!
Lue myös: Syysloma Mallorcalla

2 kommenttia:

  1. Upea loma erilaisissa kesämaisemissa! Sieltä sait/te runsaat energiat lähestyvää Suomen pimeintä aikaa varten.

    VastaaPoista