1.10.2017

Niivermäen luontopolku


Aivan Kauppakekus Veturin vieressä Kouvolassa on luonnonsuojelualue, jossa kulkee parin kilometrin mittainen luontopolku. Kiersimme polun ystäväni kanssa syyskuisena lauantaina. Metsässä oli jo syksyn tuntua ja valtavasti erilaisia sieniä.


Auton sai kätevästi parkkiin pienelle hiekkakentälle, joka löytyy Veturin takaa Kytöahontien alkupäästä. Parkkipaikalta johtaa hiekkatie luonnonsuojelualueen reunaan, josta sinisin maalimerkein opastettu luontopolku alkaa. Aloituspisteessä on infotaulu.


Lähdimme kiertämään reittiä myötäpäivään. Helppokulkuinen polku sukeltaa heti vanhaan, sammaleiseen kuusimetsään. Pitkät puuportaat vievät ensimmäisen mäen päälle. Reitin varrella on myös muita hyväkuntoisia rakenteita kuten penkki ja pitkospuita.


Vähän ennen reitin puoliväliä kalliolla kohoaa vankka luontotorni. Kävimme tornissa ihailemassa kaunista metsämaisemaa, mutta vesinäkymiä jäimme vähän kaipaamaan. Tornin alla on eväidensyöntipaikka.
Reitin puolivälin jälkeen polun varrella solisee puro ja maasto muuttuu kosteaksi saniaslehdoksi. Pitkospuut kuljettavat saniaismetsän halki ja polun vierellä kohoaa korkea kallioseinämä.Kuva: Heidi Wahlfors

Niivermäen luontopolku sopii helpon saavutettavuutensa ansiosta kivaksi metsälenkiksi vaikka keskellä arkea. Oli mukava huomata, että kun vierekkäin ovat kauppakeskus ja luontopolku, yhä useammat valitsevat luontopolun!


1 kommentti:

  1. Sinä olet ahkera luonnossa liikkuja. Tallennat retkiltäsi kauniita näkymiä niin verkkokalvoillesi kuin valokuviksikin ja sitä kautta meidän lukijoittesi ihailtaviksi.

    VastaaPoista