1.7.2018

Lanu-puisto


Lahden Kariniemessä sjaitsee veistospuisto, jossa on monta suurta Olavi Lanun tekemää betoniveistosta. Puisto on samalla myös suojeltu lehtometsä ja arboretum, jossa on eri puulajeja. Puistoon pääsee esimerkiksi Lahden satamasta käsin tai Pikku-Vesijärven kulmalta, jossa on alueen opastetaulu.

Kanto.
Hellä kivi.
Lanu-puisto on upean luonnonläheinen paikka, joka on parhaimmillaan kesän vihreydessä. Betoniset veistokset sointuvat ympäröivään luontoon aivan kuin ne olisivat luonnonkiveä. Osa patsaista on sammaloitunut kauniisti, mikä lisää niiden sulautumista metsäiseen ympäristöön. Leveä, valaistu ja helppokulkuinen polku johdattaa patsaalta toiselle.

Harmaa tammikuu.
Harmaa tammikuu.
Kaari.
Paju.
Kierteinen puu.
Kaksi kiveä.
Keko.
Oma suosikkini patsaista on Kanto, jonka kuva on tässä jutussa ensimmäisenä. Lisäksi lähellä olevalta Kariniemenmäen aukiolta löytyi hauska puinen, vähän toisenlainen kantopatsas. Kuka lie taiteillut sen.1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen kohde, arvelen. Aika on tehnyt niistä vielä entistä kauniimmin luontoon sulautuvia, kuten sanoitkin. Patsaista tulee mieleen Parikkalan patsaspuisto, mutta nämä lienevät tyylikkäämpiä kuin ite-taiteilijan tekemät, niitäkään väheksymättä.

    VastaaPoista