12.8.2018

Hellekesän hetkiä


Kesä 2018 jää mieliin kaikkien aikojen hellekesänä. Helteet alkoivat jo toukokuun alkupuolella jatkuen kesäkuun alkuun. Muutaman viikon tauon jälkeen helle palasi heinäkuussa jatkuen elokuulle. Ihana lämpö houkutteli vesille ja rannoille melkein päivittäin, ja se näkyy myös kesän valokuvissa ja videoissa. Näitä videonpätkiä voi sitten marraskuun koleudessa katsella ja muistella kesää...


Järvivedet lämpenivät vauhdilla toukokuussa. Helatorstaina heittäessäni talviturkin Saimaan vesi oli vain noin kymmenenasteista, mutta sen jälkeen se lämpeni jopa asteen päivävauhdilla uimalämpöiseksi. Heinäkuussa vesi oli jopa niin lämmintä, että se ei edes viilentänyt oloa kuumimman helleputken aikana. Veteen tuli pulahdettua monta viikkoa putkeen joka päivä!
Seilasimme sinisellä Saimaalla ja mökkijärvellä sekä soutaen että moottorin kanssa. Veneretkillämme on perinteenä pysähtyä johonkin saareen syömään eväät. Tänä kesänä oli niin kuivaa ettei nuotiota voinut tehdä, mutta meillä oli mukana kylmänä syötävää evästä. Myös saarista käsin oli kiva pulahtaa uimaan.
Aurinkoa on tänä kesänä saatu jo koko syksyn tarpeiksi, ja ainakin tällä hetkellä sääennusteet näyttävät kesäisen sään vielä jatkuvan. Jopa tällaisen hellefanin mielestä normaali kahdenkymmenen asteen poutasää on nyt ihan riittävä, eikä pieni sadekaan olisi pahitteeksi syksyn sienitilanteen kannalta.

1 kommentti:

  1. Oi ihania kesäkuvia Paula! Niin puhdasta vettä ja hyvä hiekkapohja, teki ihan mieli heittäytyä aaltoihin.

    Lummekuvat veden alta ja päältä olivat mielenkiintoiset. Saat vedenalaiskamerallasi aikaan vaikka mitä!

    VastaaPoista