26.8.2018

Elokuun iltojen tunnelmaa


Elokuun hämärissä illoissa on aivan oma, taianomainen tunnelmansa. Sää on usein elokuussa vielä melko lämmin, joten ulkona tai parvekkeella tarkenee hyvin tunnelmoida kynttilöiden ja lyhtyjen valossa. Lyhtyjen ja syysvalojen virittelyssä vain mielikuvitus on rajana! 


Tänä viikonloppuna on vietetty venetsialaisia eli mökkikauden päättäjäisiä. Nämä pienet ja värikkäät venetsialyhdyt ripustin rautalangan avulla puunoksiin. Niiden värit sopivat hyvin loppukesään ja samalla ne toivottavat syksyn tervetulleeksi. Lyhdyt tuovat tunnelmaa myös tupaan.
Lasipurkista, metallikauhasta, hiekasta ja villalangasta saa itse tehtyä kauniin lyhdyn tuikkukynttilälle. Tämän kierrätyshenkisen lyhdyn tein mökiltä löytyvistä tarvikkeista. Villalangan paikalle käy myös vaikkapa silkkinauha tai kankaasta leikatut suikaleet.


Elokuu aloitti kynttilöiden, lyhtyjen ja syysvalojen kauden, joka jatkuukin sitten jouluun asti. Lampaantaljan, lyhtyjen ja puuhun ripustettujen valojen yhdistelmä tuo jo vähän joulun mieleen. Kaikkein kauneimmat syysvalot loistavat silti taivaalla - nimittäin tähdet. Syyskuun lähestyessä tähtitaivas alkaa taas näkyä koko komeudessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti