1.9.2021

Kiukkaanlammen laavu

 

Kiukkaanlammen laavu

Joutsenon retkeilyreittien varrelta löytyy Katralammen laavun lisäksi Kiukkaanlammen laavu, jota kutsutaan myös Leijonalaavuksi. Laavu sijaitsee suojellulla Natura 2000 -alueella keskellä ukonhautojen suppamaastoja. Koska laavun lähelle ei pääse autolla, se on aina käydessämme ollut siistissä kunnossa, ja polttopuitakin on löytynyt. Olemme jättäneet auton Vilkkumäentien varrelle, josta on laavulle muutaman kilometrin kävelymatka, mutta laavulle pääsee myös esimerkiksi Myllymäen hiihtokeskuksen suunnasta.

Joutsenon retkeilyreittiä

Punakärpässienet

Kiukkaanlammen laavun ympäristössä on kolme lampea, joista Kiukkaanlampi on suurin. Lammet ovat suorantaisia ja erämaisen oloisia, ja harjumaaston jyrkkärinteisiin suppiin yhdistettynä ne luovat ainutlaatuisen ympäristön. Olemme kiertäneet Jousenon retkeilyreittejä ristiin rastiin, ja Kiukkaanlammen laavun ympäristö on niistä mielestäni erikoisen hienoa seutua. Laavu sijaitsee kahden supan välissä kulkevalla harjanteella.

Kiukkaanlammen laituri

Kiukkaanlampi
Kiukkaanlammelle vievät retkeilyreitin polut ovat leveitä ja suhteellisen helppokulkuisia, mutta kannattaa varautua jyrkkiin mäkiin. Maastopyöräilyynkin ne soveltuvat. Kerran reitillä tuli vastaan hevonen ratsastajineen, joten Joutsenon maastot sopivat hyvin monenlaiseen liikuntaan. Kun reitit ovat myös suhteellisen lähellä sekä Lappeenrannan että Imatran keskustaa, ne ovat ihanteellisia vaikka viikonlopun ulkoiluihin.

Kiukkaanlammen laavu

Suppamaastoa

Muurahaiskeko

Suolampi

6 kommenttia:

 1. Sievän näköiset maisemat ja hyvän näköinen taukopaikka. Tuossa olisi mukava tikkupullaa tahi makkaraa paistella. Kaunista alkanutta syyskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Te kyllä retkeilette tosi paljon, ihailtavaa. Kamera on ahkerassa käytössä, niinpä me lukijasi ikään kuin pääsemme mukaan matkalle. Tosin on sen verran mielenkiintoiselta vaikuttava paikka, että on sinne ihan itse päästävä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä vaikka syysretkellä!

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta paikalta.

  VastaaPoista
 4. Löydätte jatkuvasti uusia mielenkiintoisia kohteita!

  VastaaPoista