1.8.2021

Jäppilänniemen taidetie

 

Imatran Jäppilänniemessä on jo monena kesänä järjestetty kiva kyläläisten, kesäasukkaiden ja taiteilijoiden yhteisprojekti nimeltään Jäppilänniemen taidetie. Kesäkuun alkupuolelta elokuun loppuun kymmenen kilometrin pituisella osuudella Jäppilänniementietä on erilaisia luontoon sopivia taideteoksia. Kävimme tänä kesänä ensimmäistä kertaa katsomassa millaisia teoksia tien varrelta löytyy.

Jäppilänniementie, Imatra
Jäppilänniementie, Imatra

Palokärki taideteos
Seppo Honka: Palokärki

Taidetien varrella on kaikkiaan yli 30 teosta, runolaituri ja latogalleria. Tien alussa olevassa postilaatikossa on esitteitä, joissa luetellaan kaikki tien varrella olevat teokset. Koska kohteita on niin monta, emme pysähtyneet kaikkien kohdalla, vaan ainoastaan niiden, jotka sattuivat sijaitsemaan sopivassa paikassa pysähtymisen kannalta.

Karhunpennut taideteos
Kristiina Pellinen: Karhunpennut

Puput taideteos
Päivi Sormunen: Pupujen palaveri

Olimme liikkeellä autolla, mikä ei ole paras mahdollinen tapa taidetien teosten katseluun, sillä aina kiinnostavan kohteen nähdessämme piti pysähtyä tien sivuun. Pyöräillen taidetiestä saisi eniten irti. Autollakin teoksia pääsi ihailemaan, kunhan vain malttoi pysähtyä vähän väliä. Jäppilänniementiellä on onneksi vain vähän liikennettä, joten pieni hidastelu ei haittaa.

Kuovi taideteos
Seppo Honka: Kuovi

Possut taideteos
Veera Manninen: Navetan uudet asukkaat


 

Suurin osa teoksista on eläinaiheisia, mutta myös ihmisaiheisia kohteita löytyy. Hienoimmalla paikalla sijaitsee teos nimeltä Maiseman lumoissa, sillä mäeltä näkyy Immalanjärvi. Itse pidin eniten eläinaiheistista teoksista, kuten kuovista ja karhunpennuista. Myös latogalleriassa esillä olevat Immalanjärvellä otetut luontokuvat ovat upeita! 

Maiseman lumoissa taideteos
Päivi Sormunen: Maiseman lumoissa


Kukkia taideteos
Salopeltolan-Jäppilänniemen martat: Kukkia, kukkiaJoutsenet taideteos
Seppo Honka: Lentävät joutsenet

Jouni Suikkanen: Immalan pinnalta.
Jouni Suikkanen: Immalan pinnalta

Heille, ketkä ovat kiinnostuneet tämäntyyppisestä taiteesta luonnossa, voin suositella Raitalan taidepolkua Savitaipaleella. Se on kävellen kuljettava, noin puolen kilometrin mittainen metsäpolku, jonka varrella on myös mitä erilaisempia luontoon sulautuvia teoksia. 


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ehkäpä minäkin innostun nyt ajamaan läpi Jäppilänniemen taidetien. Olen kuullut siitä monelta muultakin, sinulta sain kuviakin ihailtavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ajaa, tie on kiva kohde vaikka sunnuntaiajelulle.

      Poista