21.8.2021

Urpolan luontopolku Mikkelissä

 

Silta Urpolanjoella

Urpolan luontopolulta Mikkelistä löytyy vehreää metsää ja vanhoja puita sekä joki kuohuvine koskineen aivan läheltä kaupungin keskustaa. Reilun kilometrin mittainen polku alkaa Urpolan luontokeskukselta ja sukeltaa heti vehreyden syliin. Urpolanjoen ympäristö on luonnonsuojelualuetta, joten se on ihana luonnontilainen keidas. Kävimme kiertämässä polun elokuisena päivänä kuuman ja kuivan kesän jälkeen, mutta ympäristö oli silti hyvin vehreä. Voin kuvitella miten vihreä alueen luonto on "normaalina" kesänä!

Kiviportaat Urpolan luontopolulla

Urpolanjoki

Silta Urpolan luontopolulla

Vaikka polku on lyhyt, sen varrelle mahtuu monta viehättävää siltaa ja vanha mylly. Joki ylitetään reitin varrella siltoja pitkin monta kertaa. Parhaat maisemat löytyvät vanhan myllyn luota, jossa koski kuohuu. Rannat kasvavat rehevää lehtokasvillisuutta ja polun varren opastauluissa kerrotaan tietoa alueen kasveista. Myllyn luona on nuotiopaikka, johon voi pysähtyä syömään eväät, jos sellaiset ovat matkassa.

Urpolanjoki

Urpolanjoen vanha mylly

Urpolanjoki

Myös polun lähtöpaikassa eli luontokeskuksen luona on nuotiopaikka. Jos lyhyellä luontopolulla ei ehtinyt tulla nälkä ja eväät ovat edelleen repussa, kannattaa kiertää vieressä sijaitseva Urpolanlampi, jotta lenkille saa muutaman lisäkilometrin tai lähteä lammelle soutamaan. Lammen rannassa on nimittäin kaksi lainattavaa soutuvenettä, joita Urpolan luontokeskus lainaa maksutta. Polkuja kiertelemällä, lammella soutelemalla ja eväitä syöden luontokeskuksen ympäristössä saa kesäisen päivän hyvin kulumaan.

Urpolan luontokeskuksen nuotiopaikka

Urpolanjoen silta

Urpolanlampi


4 kommenttia:

 1. Tuolla mekin olemme joskus kävelleet. Onkin varsin ihana kävelyreitti ja vihreä keidas; melkein voisi sanoa, että keskellä kaupunkia🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvällä paikalla ja helposti saavutettavissa.

   Poista
 2. Onpas siellä vihreää! Vielä hellejakson jälkeenkin.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos liikkuu Mikkelin suunnalla.

   Poista