1.11.2015

Haukvuori


Haukvuorella Joutsenossa on laavu korkealla näköalapaikalla. Laavulle johtaa merkitty polku Myllymäen laskettelukeskuksesta. Polun pituus yhteen suuntaan on 3,6 km.

Haukvuoren laavu.
Kävelimme Myllymäestä Haukvuorelle marraskuisena sunnuntaina. Siniset reittimerkinnät olivat todella selkeät ja polku helppokulkuinen. Laavulta löytyi polttopuita ja se oli muutenkin hyvässä kunnossa. Laavun luota kallion reunalta on hienot näköalat, ja kun jatkaa laavun sivulta polkua eteenpäin, niin kauempana olevalta kalliolta on vielä upeampi näköala.

Näköala Haukvuorelta.
Haukvuoren kallioiden välissä on pehmeäsammaleista peikkometsää. Kivet ovat hauskan näköisiä kun ne ovat kauttaaltaan sammalen peitossa. Jos haluaa kuntoilla niin kannattaa kiipeillä kivien yli polulla tallailun sijaan.

Haukvuoren metsää.
Haukvuorelta pois päin tullessa voi valita meneekö samaa reittiä takaisin vai kiertääkö Vesikkolan metsästysmajan kautta. Me kiersimme Vesikkolan kautta, eikä siitä tullut kuin alle kilometrin verran pitempi matka kuin samaa reittiä olisi tullut. Opaskyltit ohjeistavat oikealle reitille.

Maasto ja maisemat ovat melko samanlaiset molemmilla reiteillä; mänty- ja kuusimetsää sekä hakkuuaukeita. Vesinäkymiä jäin kaipaamaan. Niistä pitävän kannattaakin Joutsenossa suunnata tämän reitin sijaan Katralammen ja Kiukkaanlammen reiteille tai Pöyhiänniemeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti