9.4.2016

Tuohtjärven lenkki


Lemillä sijaitsevan Tuohtjärven ympäri kulkee kahdeksan kilometrin pituinen reitti, joka sopii käveltäväksi tai pyöräiltäväksi. Reitti kulkee hiekkatiellä ja metsäautotiellä, joten se on helppokulkuinen. Lenkin lähtöpaikaksi sopii Niittykulman kahvilan piha, josta on viitoitus reitille. Kahvilan osoite on Uimintie 677, Lemi.


Kiersimme lenkin kävellen aurinkoisena huhtikuun päivänä. Reitti alkoi hiekkatienä ja kääntyi myöhemmin metsäautotielle. Tien varrella näkyi kuusimetsää, mäntykangasta ja hakkuuaukeita. Pari komeaa kalliota osui myös reitin varrelle.

Tuohtjärven reitillä.

Tuohtjärven reitillä.

Reitti on merkitty puihin maalatuilla oransseilla täplillä, joten sitä oli helppo seurata. Lenkin loppupuolella on metsästysseuran maja, jonka pihalla oleva nuotiokatos on myös retkeilijöiden käytettävissä.

Itse Tuohtjärvi näkyy reitillä vain kahdessa kohtaa. Reitin loppupuolella Uimintieltä avautui paras maisema järvelle. Järven rannasta löytyi myös kaunis keväinen jokinäkymä.

Tuohtjärvi.


Uimintieltä reitti päätyi takaisin Niittykulman kahvilan pihaan. Reitti oli niin nopeakulkuinen, että pitempää reissua kaipaavalle voin suositella reitin yhdistämistä vaikka pitkäksi pyöräilyretkeksi Lappeenrannasta Lemille ja takaisin.

Niittykulman kahvila.

1 kommentti:

  1. Tuttuja maisemia. Tuota pientä sadan metrin joen-/ojan-pätkää on tultu useana kesänä soutuveneellä kuljettua. Tuohtjärvi - Kivijärvi välinen veneen kulkureitti. Tuohtjärvi on koluttu läpi veneellä. Samoin järvenympärys-reittikin on useaan otteeseen käyty tekemässä.

    VastaaPoista