2.4.2017

Turistina Torniossa


Tornionlaakson ja Meri-Lapin seutu on Järvi-Suomesta tulevalle maisemiltaan mukavaa vaihtelua. Olen käynyt Tornion seudulla monesti, sillä tätini asuu Torniossa. Tornionjoen ympäröimä Suensaari on kaupungin keskusta, ja siellä olen ottanut tässä postauksessa olevat kuvat.

Tornion vesitorni ja vanha tuulimylly.
Korkeat paikat tarjoavat yleensä aina parhaimmat maisemat. Torniossa maisemia pääsee ihailemaan yläilmoista vesitornin näköalakahviossa, joka on avoinna kesäisin. Portaita pitkin menijän on kavuttava 160 askelmaa, mutta hissilläkin kahvioon pääsee. Tornionjoki näkyy joka ilmansuunnalla.

Tornio.
Tornio.
Tornion kirkko on rakennettu 1600-luvulla ja se edustaa hienosti suomalaista puukirkkoarkkitehtuuria. Kirkko on korkeine torneineen kertakaikkisen kaunis! Sisältäkin se on hieno. Sekä kirkontorni että vesitorni näkyvät kauas kaupungin siluetissa.

Tornion kirkko.
Tornion kirkko.
Kesällä Tornionjoen rantaa myötäilee polku, josta on hienot lenkkimaisemat. Talvella joen jäällä ulkoillaan muun muassa hiihtäen. Jäällä liikkuessa ei tiedä milloin on Suomen ja milloin Ruotsin puolella. Eikä edes passia kysytä!

Tornionjoki.
Tornionjoen rantapolkua.
Vastarannalla Haaparanta.
Tornio on Lapin kaupungeista vanhin, sillä se on perustettu jo vuonna 1621. Tornion vieressä Ruotsin puolella rajaa on Haaparannan kaupunki, jonka kanssa Torniolla on paljon yhteistyökuvioita. Kemiin Torniosta on parikymmentä kilometriä.

Aurinko laskee Tornionjoen taakse.

1 kommentti:

  1. Kiva oli katsella kauniita kuvia Torniosta ja siltä seudulta. Minulle Tornio on tuttu lähinnä läpikulkukaupunkina, kun Kemin mummolasta ajettiin Haaparantaan ostoksille.

    VastaaPoista