27.5.2017

Kummakivi


Kummakivi Ruokolahdella on kummallisin retkikohde, jossa olen käynyt. Keskellä eteläkarjalaista metsää tasapainoilee valtava siirtolohkare kuperan kallion päällä. Kivi näyttää siltä kuin voisi keikahtaa toiselle puolelle hetkellä millä hyvänsä, mutta ei silti liiku senttiäkään. Se on pysynyt paikoillaan vuosituhansia - siitä lähtien kun jäätikkö on sen paikalleen kuljettanut.

Kummakivi.
Kummakiven lähelle löytää osoitteella Kummakiventie, Ruokolahti. Kiven luo pääsee kahta reittiä: Kummakiventien varrelta lähtevää metsäpolkua pitkin tai tien päästä kävelemällä Pitkäjärven rantaa Sammalsillalle. Sammalsilta johdattaa järven yli ja sen jälkeen polku vie kivelle.

Opaste Kummakiventien varrella.
Sammalsilta.
Menee Kummakivelle kumpaa reittiä tahansa, löytää molempia perille selkeäksi tallautuneita polkuja seuraamalla. Me jätimme auton tien päähän, kävelimme kivelle Sammalsillan kautta ja tulimme pois metsäpolkua ja tietä pitkin. Matkaa kierrokselle tuli vain pari kilometriä.

Saavuttuamme kiven luo, hämmästys oli suuri. Vaikka kiven oli nähnyt kuvissa, se oli paikan päällä nähtynä vielä paljon vaikuttavampi ja ihmeellisempi. Alkuhämmennyksestä toivuttuani piti tietysti yrittää liikuttaa kiveä... Ei hievahtanutkaan, hih.

Kuva: Kimmo Kauppi
Kummakivi.
Poluista huomaa, että Kummakivi on suosittu kohde. Tallaajia on riittänyt... Meidän lisäksemme aurinkoinen helatorstai oli houkutellut kivelle kolme muutakin porukkaa. Yksi porukka tuli meidän jälkeemme ja sen jälkeen näimme tien laidassa kaksi muutakin autoa.

Kummakivi ympäristöineen on säilynyt onneksi luonnontilaisena ilman mainoksia paikasta. Ainoa opasviittakin on vinossa, mikä sopii mielestäni paikan kummallisuuteen hyvin. Sivusta katsottuna kivessä voi muuten hyvällä mielikuvituksella erottaa kasvot ja tuiman ilmeen!

Kummakivi.
Metsäpolku johtaa Kummakivelle.
Kummakivi pääsi omalla retkikohdelistallani kärjen tuntumaan, vaikka se onkin "vain kivi". Jotain taianomaista ja jännittävää siinä on. Ehdottomasti käymisen arvoinen kohde vaikka pidemmänkin matkan takaa.


2 kommenttia:

  1. Erikoinen tuo kummakivi! Ajatuksena on ollut ajatuksena lähteä sitä katsomaan jo vuoden tai pari, mutta menemättä on. Nyt se on päästävä näkemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, sen verran ihmeellinen ilmestys se on.

      Poista